Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Liberec přetlačil Mladou Boleslav, Ševc utkání po trestu nedohrál

V dohrávce 5. kola extraligy se radoval Liberec po vítězství 3:2 nad Mladou Boleslaví. Hosté sice vedli po první třetině 2:1, ale prostřední část patřila Bílým Tygrům – obrat zařídili Hrabík s Havlínem. Duel nedohrál bývalý liberecký obránce Martin Ševc, který byl na konci druhé třetiny vyloučen do konce utkání.

Mladoboleslavský Martin Ševc sráží libereckého Matěje Pekaře
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Chtěli jsme začít od poctivé obrany, hrát hodně obětavě a soustředit se na detaily. Tyto aspekty nás nakonec dovedly k vítězství. Při mém gólu jsme přešli do rychlého protiútoku a já jsem chtěl podpořit útok z druhé vlny. Michal Birner mě skvěle našel a já jsem rád, že jsem to dobře trefil. Moc nás těší, že jsme Boleslavi překazili jejich vítěznou sérii a zároveň prodloužili naši šňůru výher na domácím ledě," řekl obránce Tomáš Havlín, autor vítězné branky z 27. minuty.

"Klíčová byla dnes produktivita. Já sám jsem měl v utkání hodně šancí, trefil jsem i tyčku. Zaspali jsme také ve druhé třetině, kde domácí zápas otočili a ve třetí třetině si pak výhru pohlídali. Nedovedu si to vysvětlit, vždy sem jedeme samozřejmě s cílem vyhrát. I když se zápas vyvíjí pro nás dobře, tak pak se něco stane, a nakonec odcházíme poraženi. Snad nám to vyjde příště," prohlásil hostující útočník Oscar Flynn.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec – Mladá Boleslav

Utkání začalo opatrně z obou stran a hra se odehrávala především ve středním pásmu. Do první vážnější šance se tlačil domácí Rachůnek, Krošelj byl ale na místě. Na druhé straně zase Kváču prověřil Šťastný. První přesilovku v utkání si zahrál Liberec a dokázal ji proměnit ve vedoucí gól: Filippiho střelu dorazil za Krošeljova záda důrazný Bulíř.

Mladá Boleslav ale odpověděla rovněž v přesilové hře, když Zbořilovu parádní přihrávku usměrnil do sítě Lunter. A za necelé dvě minuty už hosté vedli, nenápadnou střelou z otočky se prosadil Bičevskis. Vedení Středočechů mohl vzápětí ještě navýšit Najman, Kváča ho ale vychytal.

V úvodu druhé části si připsal výborný zákrok také Krošelj, který bleskovým přesunem sebral gól Filippimu. Bílí Tygři se ale vyrovnání dočkali hned vzápětí. Průžek nastřelil kotouč do skrumáže před brankou a odtud ho dorazil až za brankovou čáru Hrabík. Jeho gól ještě musel posvětit videorozhodčí.

Vyrovnávací trefa domácí nabudila a zanedlouho se radovali znovu. Birner ideálně našel z druhé vlny sjíždějícího obránce Havlína a ten nádhernou ranou překlopil vedení opět na stranu Libereckých. Rychlé vyrovnání měl na hokejce Flynn, Kváčovi však proti jeho střele pomohla pravá tyč. V závěru druhé části mohli udeřit znovu Severočeši, Filippi ale z ideální pozice mezi kruhy Krošelje nepřekonal.

Na začátku třetí třetiny měl po chybě domácích v rozehrávce obrovskou šanci Jääskeläinen, sám před Kváčou ale neuspěl. Na druhé straně byl v dobré pozici Pekař, jehož pokus jen těsně minul Krošeljovu branku. Mladoboleslavští poté zvýšili obrátky a v početní výhodě byl blízko vyrovnání Zohorna, Kváču ale ani nadvakrát nepřekonal.

I nadále byli hosté aktivnější a další velkou příležitost měl Šťastný, liberecký brankář ale znovu fantasticky zasáhl. V samém závěru to ještě Bruslaři zkusili bez brankáře, domácí už však svou výhru uhájili.

Dohrávka 5. kola hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Bulíř (Filippi, Birner), 23. Hrabík (Průžek), 27. T. Havlín (Birner, Filippi) - 13. Lunter (A. Zbořil, Flynn), 15. Bičevskis (Bernad, Cienciala). Rozhodčí: Hodek, Kika - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 4:2, navíc Ševc (Mladá Boleslav) 10 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. Bez diváků.

Liberec: Kváča - Knot, Šmíd, T. Havlín, Rosandič, Kolmann, Derner - Lenc, Filippi, Birner - R. Pavlík, Bulíř, A. Musil - J. Vlach, P. Jelínek, T. Rachůnek - Pekař, Hrabík, Průžek. Trenér: P. Augusta.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, Šidlík, Pláněk, Allen, Fillman, Bernad, od 41. navíc D. Moravec - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články