Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

David Kaše: Start NHL neřeším, teď mám v hlavě jen nároďák

Koronavirus přinese Davidu Kašemu další starty za hokejovou reprezentaci. Po odloženém startu sezony NHL útočníka půjčila Philadelphia Karlovým Varům, kde si řekl o pozvánku do reprezentace, za niž zatím odehrál jen čtyři zápasy. Ta se v Moskvě chystá na Channel One Cup. "Jsem hrozně rád, že jsem dostal možnost v týmu zase být. Doufám, že se nám bude dařit," řekl Kaše v on-line rozhovoru.

Karlovarský forvard David Kaše
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

V Karlových Varech odehrál 18 zápasů, v nich si třiadvacetiletý útočník připsal 16 bodů za pět gólů a 11 asistencí. A svého stylu hry se chce držet i v reprezentaci. "Sám od sebe nic měnit nehodlám. Když jsem se právě tím stylem dostal až sem i všude jinde a trenérům se to líbí, tak si myslím, že by byla blbost to nějak měnit. Budeme hrát samozřejmě týmově jiný systém, ale to je tak všechno," konstatoval Kaše.

Kouč Filip Pešán s ním počítá na místo centra prvního útoku. Na křídlech bude mít Andreje Nestrašila a Dmitrije Jaškina, který je nyní nejlepším kanonýrem KHL. "Hrozně se na tu spolupráci těším. Doufám, že nám to bude klapat. Při tréninku mi přišlo, že to bylo dobré," pochvaloval si Kaše.

Jaškin má podle něj předpoklady, aby v KHL střílel tolik gólů. "Je to hráč, který má čuch na to, aby si udělal prostor před bránou. Je to hodně silový hráč a má navíc parádní střelu. Je to takový buldok. Na hranici brankoviště je to jeho pozice, ale dokáže to tam pálit i z mezikruží, to je z mého pohledu jeho doména," uvedl Kaše.

Život v moskevské 'bublině' mu krátkodobě nevadí. "Když budou zápasy odpoledne, tak to bude úplně v pohodě, že nebudeme hrát večer a nebudeme tak čekat celé dny na hotelu. Ráno rychlé rozbruslení, oběd, lehký spánek a na zápas. Po něm pak regenerace. Myslím, že i kdybychom v té bublině nebyli, tak by kromě toho jednoho volného dne nebyl ani tak prostor chodit po památkách a podobně," přemítal Kaše, který byl v Rusku už několikrát, ale v Moskvě je poprvé. "Ale jsme v bublině, takže znám zatím jen letiště, autobus a hotel. Kousek z Moskvy jsme viděli jen po cestě z letiště. Můžu říct, že mají město hezky vánočně vyzdobené," ocenil Kaše.

Před odletem jej povzbudil i starší bratr Ondřej, který má sice výrazně bohatší zkušenosti se zápasy v NHL, ale za seniorskou reprezentaci ještě nenastoupil. "Přál mi hned, jak jsem se o nominaci dozvěděl. Říkal mi, ať si to užiju a pořádně se ukážu."

Působení v extralize si pochvaluje. "Jsem strašně rád, že jsem mohl hrát, protože ta doba byla zlá a extraliga má podle mého výbornou úroveň. Jsem rád, že jsem mohl vůbec někde hrát, a jsem za to vděčný i Varům. Je super, že se nám daří, hrajeme dobrý ofenzivní hokej, který mi svědčí a mohl jsem se i já ukázat, díky čemuž jsem dostal pozvánku sem na turnaj, který si chci užít," řekl Kaše.

Nejistý start NHL ho moc netrápí. "Popravdě řečeno se tím teď moc nezaobírám. Soustředím se na to, co mám teď, takže teď mám v hlavě jen nároďák, který je určitě vrcholem dosavadní reprezentační kariéry. Protože proti týmům, jako jsou Švédsko, Finsko a Rusko, jsem si dosud v národním týmu nezahrál. I pro mě to bude nová zkušenost," uvedl Kaše.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články