Nové elektromobily roku 2021: Škoda Enyaq iV, další modely Hyundai a VW

foto Škoda Enyaq iV

Rok 2021 přinese zatím největší obohacení nabídky elektromobilů na tuzemském trhu. Své novinky začnou prodávat prakticky všechny důležité automobilky. Vyplývá to z průzkumu redakce Autonaelektřinu.cz u představitelů českých zastoupení jednotlivých značek.

Fotogalerie

V tomto materiálu představujeme zatím odtajněné novinky podle jednotlivých značek v abecedním pořadí.

Audi: Na druhé čtvrtletí je avizován příchod Modelu AudiQ4 e-tron, což je fakticky sesterský model Volkswagenu ID.3. Později přijde varianta Q4 e-tron Sportback a sportovní sedan e-tron GT.

BMW: Hned v lednu se dostaví elektrický verze SUV X3 s označením iX3 a na konci roku velké elektrické SUV BMW iX.

Citroën: Také v již v prvních týdnech roku začne být zákazníkům k dispozici elektrická verze nového crossoveru ë-C4. Pro živnostníky a rozvážkové služby bude nepochybně na samém konci roku atraktivní ë-Berlingo.

Cupra: sportovní divize značky Seat vyvinula na základě v ozu Volkswagen ID.3 atraktivně tvarovaný vůz El Born. Koupit ho ale půjde až v závěru roku.

Dacia: Objednávky na levné malé SUV Spring začnou obchodníci přijímat už na jaře, fyzicky vozy dorazí ve druhém pololetí.

Fiat: V březnu plánuje tuzemské zastoupení značky uvést na trhu novou generaci Fiatu 500. Tentokrát jde o plně elektrický vůz.

Ford: Přestože jinde v Evropě bude elektrický Mustang Mach-e k dispozici již dříve, v tuzemsku vstoupí do prodeje až v posledním čtvrtletí.

Hyundai: Už v prvních měsících bude k dispozici modernizovaný vůz Kona EV, který se vyrábí v Nošovicích, ve druhé polovině roku se pak začne nabízet Hyundai Ioniq 5 se špičkovými parametry za “rozumnou” cenu.

KIA: Techniku výše zmíněného modelu Ioniq 5 bude využívat také zbrusu nový a zatím nepojmenovaný typ vozu této další korejské značky.

Lexus: Ve druhé polovině bude k dostání první elektromobil koncernu Toyota – menší SUV Lexus UX 300e.

Mercedes-Benz: Na jaře vstopupí na trh nejmenší typ s označením EQA, v létě pak naopak vlajková loď EQS.

Nissan: Až ve třetím čtvrtletí bude k mání menší elektrické SUV Ariya.

Opel: V únoru budou u dealerů první exempláře velkoprostorového modelu Zafira Life-e, o měsíc později pak malé elektrické SUV Mokka-e. Nabídku značky pak v listopadu završí elektrické menší dodávky Combo e-Van a Combo e-Life.

Peugeot: Se stejnou technikou jako zmíněné užitkové Opely budou k dostání ve druhém pololetí vozy e-Rifter a e-Partner.

Škoda: Na jaře vstoupí fakticky na trh vloni v září představený Enyaq iV – první elektromobily Škody vyráběný v Česku. Na podzim se představí také druhá verze se sportovněji tvarovanou zádí.

Volkswagen: Už v únoru dealeři značky začnou prodávat větší elektrické SUV ID.4. V listopadu pak bude k mání klasicky tvarovaný vůz s velikostí modelu Passat – ID.5.

Autonaelektřinu.cz

Zdroj snímků v galerii: Oficiální tiskové materiály automobilek

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 2.06.2024 ČTK

Reklama

21°C

Dnes je neděle 2. června 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď