Budeme se snažit o dva juniory, abychom poskládali mužskou štafetu, říká trenér biatlonistů Rybář

Česká biatlonová reprezentace dál řeší velké problémy s koronavirem v mužském týmu. Po víkendových závodech v německém Oberhofu zbyli jen dva – Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký. Ostatní měli pozitivní test nebo jsou v karanténě. Další díl Světového poháru přitom začne už ve středu a v pátek se navíc jede mužská štafeta. Aktuální situaci popsal Radiožurnálu reprezentační trenér Ondřej Rybář.

Oberhof (Německo) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář

Ondřej Rybář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Ondřeje Moravce a Jakuba Štvrteckého mají v Oberhofu doplnit junioři, můžete už prozradit, kdo by to měl být, nebo ještě čekáte na výsledky testů na covid?
V pondělí byl celý tým, který by měl odjíždět na IBU Cup do německého Arbersee, na testech. Čekáme tedy na výsledky. V úvahu připadá Jonáš Mareček, Mikuláš Karlík a uvidíme, kdo dál. Určitě se budeme snažit o dva závodníky, abychom v pátek zvládli postavit štafetu.

Ve středu je na programu další závod Světového poháru, konkrétně sprint mužů, kdy tedy chcete mít nové členy týmu v Oberhofu?
Pokud dopadnou dobře testy, v což doufám, tak by měli přijet v noci z pondělí na úterý. Ale musíme počkat na výsledky, bez nich sem nelze ani vstoupit. A navíc si nesmíme dovolit nějaký risk.

Zmínil jste se o páteční mužské štafetě. Jak ji sestavíte, pokud by byli i juniorští náhradníci pozitivní?
O tom nechci ani přemýšlet. Pokud nedáme dohromady čtyři závodníky, tak myslím, že nemáme štafetu z koho postavit, a to je problém. Máme dva kluky v karanténě, kteří jsou negativní a museli odsud odjet, protože tu jsou striktní pravidla.

Buď jde o rozhodnutí IBU (Mezinárodní biatlonové unie – pozn. red.), nebo je v zemi nadřazená hygiena. V Německu je čtrnáctidenní karanténa a kluky tak na závody nepustí, přestože jsou negativní a omezeně trénují.

Kluci nesmí na veřejnost, sportovat musí sami, a třeba jezdit v autě také. Je to samozřejmě obrana i pro nás, aby oni něco nechytli nebo nemohli roznést. My je nemůžeme vrátit dřív, než nám je pustí IBU, podle toho, co jim německá hygiena povolí.

Michaela van Erne, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme