Výbor pražské TOP 09 podpořil Pekarovou Adamovou jako jedničku kandidátky

Krajský výbor pražské TOP 09 dnes potvrdil jako jedničku společné kandidátky s ODS a KDU-ČSL předsedkyni TOP 09 Markétu Pekarovou Adamovou. ČTK to sdělila Pekarová Adamová. Svou předsedkyni podpořil výbor jednomyslně, pro bylo všech 30 hlasujících. Dvojkou za TOP 09, nikoliv celkově, pak bude poslanec Dominik Feri (ODS). Pro říjnové volby se na společné koalici domluvily ODS, TOP 09 a KDU-ČSL loni na podzim a koaliční smlouva má být hotova letos v lednu.

"Velmi mě těší silná podpora kolegů pražské krajské organizace TOP 09, kteří mě jednomyslně zvolili lídryní kandidátky. Vnímám to jako ocenění své dosavadní práce a velkou podporu společně vyjednaného postupu. Těším se na kampaň, v níž hodlám spolu s ostatními zabojovat o vítězství, abychom mohli realizovat tolik potřebnou změnu," napsala v SMS Pekarová Adamová.

Výbor dnes rovněž vybral jako dvojku za TOP 09 v Praze poslance Feriho. Zvolení Feriho neznamená, že by byl na druhém místě celé kandidátky, ale obsadí druhou pozici určenou pro TOP 09. Feri v posledních volbách kandidoval v hlavním městě z posledního místa, ale díky přednostním hlasům se mu podařilo dostat do Sněmovny.

O společné kandidátce dnes dopoledne jednala Pekarová Adamová spolu s prvním místopředsedou TOP 09 Tomášem Czerninem se zástupci pražské ODS. Strany se domluvily, že nebudou směšovat celostátní a komunální politiku a sejdou se na další schůzce, kde budou řešit konkrétní podobu spolupráce. Pekarová Adamová i předsedkyně pražských zastupitelů ODS Alexandra Udženija popřely informaci, která se objevila v médiích, že ODS podmiňuje podporu Pekarové Adamové do čela kandidátky společným hlasováním o odvolání pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti).

Občanští demokraté, TOP 09 a KDU-ČSL se na společné koalici pro říjnové volby domluvili loni na podzim. Koaliční smlouvu chtějí vypracovat do konce letošního ledna a program do konce února. Společným kandidátem na premiéra bude předseda ODS Petr Fiala. Koalice plánuje společně postupovat nejen v kampani, ale i po volbách, i když strany vytvoří samostatné poslanecké kluby.

Související

Dominik Hašek

Olympijský vítěz Hašek bude za TOP 09 kandidovat do Senátu

TOP 09 představila trojici kandidátů pro letošní volby. Kromě jednoho zkušeného politika jde o dvě výrazné osobnosti svého oboru, které k veřejnému dění mají dlouhodobě blízko. Vedle současného senátora Herberta Pavery budou o hlasy voličů bojovat dokumentarista Břetislav Rychlík a sportovní legenda Dominik Hašek. 

Více souvisejících

Markéta Pekarová Adamová top 09 Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy