Harden se dočkal výměny. V Brooklynu spojí síly s dalšími hvězdami Durantem a Irvingem

Hvězdný basketbalista James Harden se dočkal výměny z Houstonu, o kterou už delší dobu usiloval. Podle informací amerických médií zamíří do Brooklynu, kde se sejde s někdejším spoluhráčem Kevinem Durantem a dalším špičkovým rozehrávačem Kyriem Irvingem. Podle agentury AP bude jeho přestup součástí větší výměny, do které se zapojí celkem čtyři kluby – vedle Houstonu a Brooklynu i Indiana a Cleveland.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozehrávač James Harden v dresu Houstonu

Rozehrávač James Harden v dresu Houstonu | Foto: Carmen Mandato | Zdroj: Reuters

O výměně informovaly například servery ESPN, The Athletic i oficiální web NBA. Později ji potvrdily i Brooklyn s Houstonem.

Nejdřív Čína, teď hvězda rivala. Morey zaplatí za další problematický tweet více než milion korun

Číst článek

K domluvě o trejdu došlo necelý den poté, co trojnásobný nejlepší střelec soutěže po prohraném zápase s Los Angeles Lakers zkritizoval tým.

„Nejsme dost dobří. Miluju tohle město, udělal jsem všechno, co jsem mohl. Ale tahle situace je šílená. Už se to nedá napravit,“ prohlásil Harden.

Vedení Rockets mu v reakci na to doporučilo, aby další den nechodil na trénink. „Měli jsme pocit, že pro Jamese a celé mužstvo bude nejlepší, když na tréninku nebude,“ řekl kouč Stephen Silas, jenž u týmu začíná. Houston po minulé sezoně opustil trenér Mike D'Antoni i generální manažer Daryl Morey.

Hardenovým přesunem do Brooklynu se uzavře dlouhá přestupová sága. Nejlepší hráč ligy za rok 2018 a král střelců posledních tří sezon odmítl v létě podepsat novou smlouvu a snažil si po osmi letech u týmu vynutit výměnu. Vedení klubu údajně i předložil seznam klubů, do kterých je ochotný odejít.

Do přestupu jedné z největších hvězd ligy se zapojí i další týmy. Houston tak získá z Indiany oporu Pacers Victora Oladipa. Do Indiany naopak zamíří z Brooklynu jiný rozehrávač Caris LeVert.

mov, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme