Hokejisté Třince po měsíci naplno bodovali, poradili si s Hradcem Králové. Sparta veze body z Litvínova

Třinečtí hokejisté udolali v utkání 35. kola extraligy na svém ledě Hradec Králové 3:1 a po měsíci naplno bodovali. Oceláři rozhodli v rozmezí 28. až 36. minuty, kdy otočili brankami Michala Kovařčíka, Martina Gernáta a Matěje Stránského stav z 0:1. Domácí, kteří v předchozích deseti zápasech získali jen šest bodů, uspěli s týmem Mountfieldu i potřetí v sezoně s celkovým skóre 8:2.

Třinec/Litvínov (Aktualizováno: 20:49 15. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zápas se měl odehrát o den dříve v Hradci Králové, ale kvůli díře v ledu byl přeložen do Třince, když si kluby prohodily pořadatelství. V úvodní třetině vládli oba gólmani a vyřešili několik ošemetných situací. O něco aktivněji si počínali domácí, kteří zasypali Mazance šestnácti pokusy, ale hostující gólman tým zejména ve třech oslabeních podržel. Při dorážce Vrány mu pomohla i tyč.

Extraligový duel Hradce Králové s Třincem se odkládá, nepodařilo se zacelit díru v ledu

Číst článek

Královéhradečtí se ujali vedení ve 22. minutě při hře ve čtyřech. Perret se trefil z pravého kruhu střelou zpoza obránce přesně nad lapačku Kacetla. Poté se hostům rýsovalo přečíslení tři na jednoho, když Kundrátek zlomil hůl, ale Lev situaci nevyřešil dobře.

Domácí hráli v prostřední třetině čtyři přesilové hry a jednu zužitkovali k vyrovnání, když se z dorážky prosadil Michal Kovařčík. U jeho branky si připsali první bod v extralize oba kanadští útočníci Rodewald a Leier. Skóre otočil nejproduktivnější obránce soutěže Gernát (6+20). K útočně laděnému zadákovi se dostal zblokovaný puk, přehodil si jej z bekhendu na forhend a zamířil zblízka přesně nad lapačku Mazance.

Poté se prosadil i nejlepší střelec soutěže. Stránský na obranné modré čáře zblokoval pokus Šaldy a Růžička mu přihrál puk do úniku. Mazanec situaci špatně vyhodnotil, proti puku vystartoval po chvilce váhání, ale bylo pozdě.

Stránský mu udělal kličku a ač faulován, tak v pokleku zamířil do prázdné branky. Hosty mohl dostat na dostřel Smoleňák, jenže z mezikruží zazvonil na tyč Kacetlovy branky.

Domácí si vedení dlouho zkušeně hlídali a až do 55. minuty se hrálo bez šancí. Poté se za obranu dostal Kevin Klíma, ale Kacetl ho vychytal.

Hosté odvolali Mazance zhruba minutu a půl před koncem a v jediné šanci kryl třinecký gólman šanci Orsavy. To už ale stejně běžely poslední sekundy. Ještě předtím zkoušel Kacetl trefit prázdnou branku a puk letěl přesně, ale zachytil ho hostující obránce ze vzduchu ve svém pásmu.

Sparta dál v čele

Hokejisté Sparty vyhráli v Litvínově 5:3 a drží se v čele tabulky. Pražané bodovali popáté za sebou a z toho počtvrté vyhráli. Litvínov prohrál třetí z posledních čtyř duelů. V Litvínově zvítězila Sparta posedmé v řadě a Severočeši ji doma porazili naposledy 27. října 2017.

Hned v úvodu nabídnul domácím přesilovou hru faulem Kalina a Machovský si v oslabení poradil s Irvingovou střelou. První velkou šanci měli v osmé minutě hosté. Polášek vysunul z vlastního obranného pásma přihrávkou na útočnou modrou čáru do úniku Zikmunda, ale Godla si s jeho střelou poradil.

Liberecký brankář Kváča podruhé za sebou udržel čisté konto. Bílí Tygři porazili Třinec 2:0

Číst článek

Litvínov se ubránil při Štichově trestu a v čase 11:17 otevřel skóre, když Balinskisův pokus usměrnil za sparťanského gólmana dokonale přesně Hübl. V 17. minutě Pražané odpověděli a Godla pustil za svá záda Říčkovo nahození. Za 67 sekund už Sparta vedla. Při Hüblově vyloučení Řepík přihrál před brankoviště volnému Tomáškovi, který zkrotil puk a překonal litvínovského gólmana.

Po 93 vteřinách druhé části získali hosté už dvoubrankový náskok. Po rychlém protiútoku a kombinaci Kudrny s Tomáškem zakončil do odkryté branky Sukeľ. Ve 24. minutě Litvínov zareagoval. Godlou vyražený puk se dostal k Jarůškovi, který při střídaní Pražanů využil možnost samostatného úniku a prostřelil Machovského na vyrážečku.

Ve 28. minutě ale předvedla Sparta opět rychlý kontr a po Rouskově přihrávce zakončil do odkryté branky ze stejné pozice jako předtím Tomášek kapitán Řepík. Nejlepší střelec Pražanů, jimž chyběl v utkání centr elitní lajny Roman Horák, si připsal 18. gól v sezoně.

V polovině utkání nevyužil šancí domácích Jarůšek, který minul. Při Šmerhově vyloučení ve 36. minutě našel Lukeš před brankou obránce Šcotku, který opět snížil na rozdíl gólu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny domácí odolali při Pospíšilově trestu a ve 44. minutě při hře čtyř proti čtyřem mohl vyrovnat Lukeš, ale Machovský zasáhl lapačkou. Do dalších velkých šancí ale Sparta domácí nepouštěla. Pět minut před koncem měl po Sobotkově přihrávce pojistku náskoku hostů na hokejce Řepík, ale trefil Godlu. Naděje domácím sebral 98 sekund před koncem při power play do prázdné branky Kudrna.

35. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Madeta Motor České Budějovice 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Nahodil (J. Káňa II), 5. Kolouch (Ostřížek, V. Tomeček), 30. J. Káňa II (Ondrušek, Kucsera) - 21. Vydarený (Holec, Karabáček), 53. M. Beránek (M. Forman, M. Toman). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. M. Kovařčík (Rodewald, Leier), 33. Gernát (M. Kovařčík), 36. M. Stránský (Martin Růžička) - 22. Perret (Kevin Klíma, Pilař). Rozhodčí: Hodek, Kika - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. Bez diváků.

HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:5 (1:2, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. V. Hübl (Balinskis, Pospíšil), 24. Jarůšek (Godla), 36. Ščotka (F. Lukeš, Balinskis) - 17. Říčka (D. Vitouch), 18. Tomášek (Řepík, Košťálek), 22. M. Sukeľ (Tomášek, A. Kudrna), 28. Řepík (Rousek, Němeček), 59. A. Kudrna (D. Vitouch). Rozhodčí: Pešina, Veselý - J. Svoboda, Zíka. Vyloučení: 4:3, navíc Šmerha (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Lakatoš (J. Hruška, Gewiese), 31. J. Hruška (Lakatoš, Svačina), 40. J. Hruška (L. Krenželok, Lakatoš), 49. Lakatoš (Pyrochta, Svačina) - 6. Kodýtek (Malát, Jiříček), 24. Pour (Gulaš, Kodýtek), 34. Pour (Rob). Rozhodčí: Pražák, Pilný - Axman, Rožánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Berani Zlín 5:1 (1:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Vondráček (Graňák, Skuhravý), 22. M. Zabloudil (Hladonik, Weinhold), 27. Flek (T. Mikúš), 46. Koblasa (Pulpán), 47. O. Beránek (Graňák) - 14. Fryšara (Dobiáš). Rozhodčí: Horák, Micka - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Bez diváků.

HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Camara (Nakládal, J. Kolář), 65. J. Mikuš (Paulovič) - 12. A. Zbořil. Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Lhotský, Šimánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Lenc (T. Hanousek), 59. J. Vlach (Rosandič, Lenc) - 13. V. Němec (Klepiš, Valský), 37. V. Němec (Freibergs, Zaťovič), rozhodující sam. nájezd Klepiš. Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme