Vítězství, 30 pochytaných střel i zásah pěnou. Vaněček má za sebou úspěšnou premiéru v NHL

V NHL si připsal první start v kariéře další český brankář. Hokejistům Washingtonu přispěl při své premiéře k vítězství 2:1 nad Buffalem Vítek Vaněček.

Washington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Skvělý zápas. Splnil se mi sen a navíc jsme vyhráli,“ říkal spokojený Vaněček po zápase.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězství, 30 pochytaných střel i zásah pěnou. Vaněček má za sebou úspěšnou premiéru v NHL

Český gólman pochytal třicet střel Buffala a Washington vyhrál 2:1 i díky jedné brance Jakuba Vrány. Hlavním hrdinou byl ale Vaněček, a jak to tak při úspěšných premiérách v kolektivní sportu chodí, slavit se dá různě. Třeba plácnutím pěny na holení do obličeje při pozápasovém online rozhovoru.

Vaněček přijal tuhle oslavu sportovně, většinu pěny si utřel do ručníku, zbytek do mikiny s logem Capitals. A když se novináři ujistili, jestli nemá kus pěny i pod rouškou a je v pořádku, mohl říct trochu víc ke své premiéře v NHL.

Zásah pěnou během pozápasového rozhovoru v čase 0:15.

„Byl jsem trochu nervózní. Trvalo to pár minut. Když na mě pak poslali dvě tři střely, už to bylo daleko lepší. Cítil jsem se pak i dobře, když soupeř hrál přesilovku,“ popisoval český gólman.

Vrána podpořil gólem první vítězství brankáře Vaněčka v NHL, znovu se trefil i Palát

Číst článek

Týden po pětadvacátých narozeninách se dostal Vaněček poprvé do branky v zápase nejlepší ligy světa. Minulé sezony chytal v nižší AHL. Rodák z Havlíčkova Brodu má v Česku extraligové starty za Liberec. Teď se konečně dostal v utkání NHL do brankoviště.

„Už jsem tu pět let a za tu dobu jsem nedostal šanci chytat zápas NHL. Konečně přišel ten první, cítím se dost dobře,“ říkal Vaněček, který bude po úspěšné premiéře vyhlížet další dvojzápas v kalendáři NHL.

Washington má teď na programu dva duely na ledě Pittsburghu.

František Kuna, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme