Luxusní sídlo s obří zahradou a za souseda Stallone. Vila může v aukci trhnout rekord

Do aukce míří luxusní sídlo v Beverly Hills – Villa Firenze, která má 13 ložnic, na pozemku o velikosti více než devět akrů (přes 36 tisíc metrů čtverečních). V zahradě najdete několik dalších staveb, bazén, tenisový kurt nebo běžeckou stezku a v sousedství bydlí několik slavných osobností. Požadovaná cena je 160 milionů dolarů (3,5 miliardy korun), informoval web CNN.

Pozemek s luxusním sídlem v italském stylu se nachází v exkluzivní čtvrti North Beverly Park, která je domovem řady celebrit, jako jsou Sylvester Stallone, Denzel Washington či Rod Stewart. Vila má klenuté stropy, několik krbů a 25 koupelen, na zahradě stojí další tři separátní domy pro hosty. Přístup je možný po soukromé cestě, informovala aukční síň Concierge Auctions.

Nemovitost navržená kalifornským architektem Williamem Hablinským je popisována jako „autentická italská vesnice“. Kromě samotné vily a domů pro hosty je na pozemku běžecká stezka, bazén, vířivka, domek u bazénu, tenisový kurt nebo nádvoří pro asi 30 automobilů.

Neopakovatelné mistrovské dílo

„Je to skutečně mistrovské dílo, které je pravděpodobně nemožné vytvořit znovu,“ uvedl v tiskové zprávě majitel nemovitosti. „Mnoho nejvyhledávanějších a nejžádanějších položek je prodáváno v aukcích – a stejně jako ony je i Villa Firenze umělecké dílo samo o sobě,“ píše se dále v prohlášení.

Luxusní dům je na realitním seznamu zalistován s požadovanou cenou 160 milionů dolarů. Pokud takové částky dosáhne, pak se bude jednat o nejdražší dům prodaný v aukci v historii. On-line dražba začne 26. ledna a potrvá osm dní.

Doposud vůbec nejdražším domem prodaným v Kalifornii bylo sídlo v oblasti Bel Air, které koncem roku 2019 vyšlo na 150 milionů dolarů (3,2 miliardy korun).

Tagy: