Brankář Vaněček znovu zářil a vychytal Washingtonu další výhru. Zachova trefa na body nestačila

Brankář Vítek Vaněček se podílel v NHL 32 zákroky na výhře Washingtonu 3:2 nad New Yorkem Islanders a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Ve třinácti zápasech úterního programu skóroval z českých hráčů pouze Pavel Zacha, který zmírnil gólem v předposlední minutě prohru New Jersey 3:5 od Philadelphie. David Krejčí přihrál v prodloužení na rozhodující branku Bostonu, který udolal Pittsburgh 3:2.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček

Český brankář Washingtonu Vítek Vaněček | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

Islanders překonali Vaněčka v 16. a 30. minutě, čímž otočili na 2:1. U první branky byl český gólman při teči bezmocný a v polovině utkání potrestal špatnou rozehrávku Zdena Cháry Mathew Barzal, který zblízka poslal puk bekhendem pod břevno.

Oslabený Washington ale utkání otočil, rozhodující gól vstřelil Justin Schultz v čase 59:33. Capitals tak bodovali i v sedmém utkání sezony, v pěti chytal Vaněček.

Philadelphia vedla na začátku prostřední třetiny 2:0, obě branky dal James van Riemsdyk. U jeho první trefy asistoval Jakub Voráček, který je s osmi body (1+7) nejproduktivnějším českým hráčem v soutěži.

New Jersey ještě před druhou sirénou srovnalo, ale soupeř v rozmezí 48. až 59. minuty odskočil na 5:2. Poslední slovo měl z dorážky Zacha, který skóroval i v minulém utkání.

Boston, který ještě v 50. minutě vedl 2:0, rozhodl jedenáct sekund před koncem prodloužení z úniku dva na brankáře. Vítězný gól dal Craig Smith, který si vyměnil puk s Krejčím a překonal Tristana Jarryho. Chvíli předtím neproměnil na druhé straně Pittsburgh stejnou situaci, když Jevgeniji Malkinovi vystihl přihrávku skvělým zákrokem brankář Tuukka Rask.

NHL:
Nashville - Chicago 3:2 v prodl., Winnipeg - Edmonton 6:4, Minnesota - Los Angeles 1:2, Dallas - Detroit 2:1 v prodl., Calgary - Toronto 3:4, Colorado - San Jose 7:3, Vegas - St. Louis 4:5 po sam. nájezdech, Boston - Pittsburgh 3:2 v prodl., Buffalo - NY Rangers 3:2, New Jersey - Philadelphia 3:5, Washington - NY Islanders 3:2, Columbus - Florida 3:4 po sam. nájezdech, Arizona - Anaheim 0:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme