Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Otevřít navigaci
Zpět
utb

Testujeme své zaměstnance na COVID-19

Od začátku roku nabízí UTB svým zaměstnancům bezplatné testování na COVID-19. Je dobrovolné a probíhá v budově U18 (Fakulta humanitních studií), a to každou středu.

„Testování antigenními testy se setkalo s poměrně velkou odezvou. Máme rezervační systém https://covid-test.utb.cz/Web/schedule.php, kam se mohou zájemci i nadále zapisovat. Odběry provádí zaměstnanci Ústavu zdravotnických věd,“ uvádí prorektorka pro vnitřní a vnější vztahy UTB Adriana Knápková.

Dosud byly pozitivně testovány dvě osoby pracující v menze. Po pečlivém zhodnocení situace s Krajskou hygienickou stanicí (KHS) ve Zlíně bude provoz menzy zachován i nadále. Dle KHS bylo riziko pro strávníky vyhodnoceno jako minimální.

„V pravidelném intervalu necháváme testovat všechny zaměstnance menzy, postupujeme v souladu s pokyny Krajské hygienické stanice. Apelujeme na dodržování všech hygienických opatření, tedy roušky, rozestupy a používání dezinfekcí,“ říká ředitel Kolejí a menz UTB Michal Navrátil.

Už od jara nabízí univerzitní menza také rozvoz balených jídel včetně polévek na jednotlivé fakulty.

„K aktuální situaci přistupujeme velmi zodpovědně, zdraví našich zaměstnanců je pro nás naprostou prioritou. Zaměstnancům nabízíme možnost práce z domova. Abychom minimalizovali riziko nákazy, pozastavili jsme rovněž krátkodobé příjezdy zahraničních studentů,“ dodává rektor UTB Vladimír Sedlařík, který také upozorňuje na nezbytnost dodržování všech opatření, která byla v souvislosti s výskytem onemocnění COVID přijata.

Fakulty a součásti

Zavřít