Kubalík skóroval a připsal si dvě asistence proti Carolině. Nečas nedohrál po ráně hlavou o led

Hokejový útočník Dominik Kubalík přispěl v NHL gólem a dvěma přihrávkami k výhře Chicaga 6:4 nad Carolinou a byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu. Plzeňský rodák vede s Jakubem Voráčkem z Philadelphie produktivitu českých hráčů v soutěži. Oba mají stejnou bilanci 3+8. Za poražené, jejichž gólman Petr Mrázek podstoupil operaci pravého palce, si připsal jednu asistenci Martin Nečas, který ze zápasu odstoupil po úderu hlavou o led.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík | Zdroj: Profimedia

Kubalík zaznamenal všechny body v přesilových hrách, ve kterých Chicago otočilo v úvodní třetině z 0:1 na 3:1. Český útočník nejdříve křížným pasem mezi bruslemi bránícího Jacoba Slavina uvolnil na levé straně Matthiase Janmarka, který si přehodil puk z forhendu na bekhend a vyrovnal.

Kubalík potrestal faul Nečase z pravého kruhu střelou, kterou krásně umístil do růžku. Asistenci si ještě připsal u gólu Andrewa Shawa.

Carolina vyrovnala ve 21. minutě během osmi sekund. U druhé branky asistoval Nečas, po jehož teči skóroval Nino Niederreiter. Kubalíka v utkání předčil pouze Patrick Kane (1+3), který na začátku třetí třetiny vrátil Chicagu vedení.

Ne nadlouho, Brock McGinn brzy vyrovnal. O výhře Blackhawks poté rozhodl dvěma góly Alex DeBrincat.

Nečas spadl po čistém střetu v rohu kluziště, kdy ho na mantinel narazil Calvin de Haan, a nekontrolovatelně praštil hlavou o led. Český útočník opouštěl hrací plochu otřesený a za pomoci lékaře i spoluhráče.

Vaněček startoval v osmém utkání za sebou, ale nezabránil i přes 27 zásahů prohře Washingtonu 2:4 na ledě New York Rangers. Český gólman za inkasované góly nemohl. Dvakrát ho překonal Ryan Strome a jednou z hezkého sóla Anthony Bitteto. Čtvrtá branka padla při závěrečné powerplay. V obraně vítězů nastoupil poprvé v sezoně Libor Hájek.

Za Washington snižoval na 2:3 v 52. minutě Alexandr Ovečkin, který se 709. gólem osamostatnil v historické tabulce střelců na sedmém místě od Mikea Gartnera. Na šestého Phila Esposita mu schází osm zásahů. Poté mohl vyrovnat Jakub Vrána, ale trefil břevno. Český útočník tím korunoval nepovedený večer, v utkání si připsal tři záporné body za účast na ledě při inkasované brance.

NHL
Chicago - Carolina 6:4, St. Louis - Arizona 3:4, Winnipeg - Calgary 4:1, Toronto - Vancouver 7:3, Florida - Nashville 5:6 v prodl., Columbus - Dallas 4:3, Montreal - Ottawa 2:3, NY Rangers - Washington 4:2. Utkání Colorado - Minnesota, NY Islanders - Buffalo, Pittsburgh - New Jersey byla odložena.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme