Coufal trefil břevno, Souček dostal červenou kartu a West Ham remizoval na půdě Fulhamu

Fotbalisté West Hamu remizovali v anglické Premier League na hřišti Fulhamu 0:0. Rozhodnout mohl český obránce West Hamu Vladimír Coufal, který ve druhém poločase trefil hlavou břevno. Záložník Tomáš Souček dostal v závěru přísnou červenou kartu, když zřejmě nechtěně trefil loktem do obličeje hráče soupeře.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček doskutuje s rozhodčím MIkem Deanem.

Tomáš Souček doskutuje s rozhodčím MIkem Deanem. | Foto: Adam Davy | Zdroj: Reuters

West Ham prožívá výborný vstup do nového roku, když z šesti dosavadních ligových utkání dokázal hned pět vyhrát a jen jednou padl s Liverpoolem. Dohromady je z toho průběžné páté místo v tabulce. Naopak Fulhamu se nedaří dobře a zatím bojuje o záchranu.

Manchester United zostudil Southampton devíti góly, bodově se dotáhl na městského rivala

Číst článek

Na hřišti to ale v úvodu utkání vypadalo, jako by Fulham byl mužstvem, které překvapivě bojuje o účast v evropských pohárech. Domácí byli aktivnější, velké šance si ale nevytvářeli. Hosté pořádně zahrozili jednou,a to když skluzující Bowen nedosáhl na přízemní centr do vápna.

V 55. minutě mohli domácí vést, jenže to by Loftus-Cheek musel v dobré šanci sám před brankářem zakončovat přesněji. Kladiváři byli zase hodně blízko ke gólu o deset minut později, když Coufal hlavičkoval do břevna.

Zápas tak nakonec žádnou branku nepřinel, jeden zásadní moment ale přeci jen přišel. V nastavení totiž před rozehráním útočné standardní situace trefil Tomáš Souček loktem do obličeje jednoho z hráčů Fulhamu, a přestože to byl zřejmě nezaviněný úděr, rozhodčí po dlouhém zkoumání opakovaných záběrů udělil českému záložníkovi červenou kartu.

„Kdo mě zná, ví, že se nikdy nesnažím soupeři ublížit. Mluvil jsem s Aleksandarem Mitrovičem během zápasu i po něm, sám uznal, že náš souboj byl férový. Za to mu děkuji, rozhodčí měl bohužel jiný názor,“ napsal Souček na svůj twitterový účet.

„Nebyl v tom žádný úmysl, ze strany sudích nesmyslné rozhodnutí. Jestli tenhle kontakt je na červenou kartu, tak jich uvidíme ve zbytku sezony neuvěřitelné množství,“ dodal trenér David Moyes pro klubový web.

V sobotu se v Premier League představil i Matěj Vydra, který byl u remíziy Burnely s Brightonem. Český útočník mohl v 72. minutě rozhodnout, jenže svou šanci neproměnil.

1/2
I spoke with Aleksandar Mitrović in and after the game and he said to me that our duel was fair, I thank him for that. Unfortunately, the referee had different opinion.

21:42 – 06. 02. 2021

2224 36250

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Aston Villa - Arsenal 1:0 (2. Watkins), Burnley - Brighton 1:1 (53. Gudmundsson - 36. Dunk), Newcastle - Southampton 3:2 (26. a 45.+4 Almirón, 16. Willock - 30. Minamino, 48. Ward-Prowse), Fulham - West Ham United 0:0,

21:00 Manchester United - Everton.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme