Hertlovy trefy nestačily. Český útočník dvěma góly zmírnil vysokou porážku San Jose s Los Angeles

Český hokejový útočník Tomáš Hertl zaznamenal dva góly při porážce San Jose na ledě Los Angeles, kde Sharks padli 2:6. Ani asistence českých hokejistů Ondřeje Paláta, Davida Kämpfa a Filipa Hronka k vítězství nevedly. Palátova Tampa Bay podlehla Floridě 2:5 a prohrála poprvé po šesti utkáních, Kämpfovo Chicago nestačilo na Columbus (5:6) a Hronkův Detroit prohrál v Nashvillu (2:3).

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Hertl

Tomáš Hertl | Zdroj: Profimedia

V souboji dvou nejhorších týmů Západní divize Los Angeles výborně zvládlo první a třetí třetinu. Už v 13. minutě vedli Kings 3:0, dvě branky Tomáše Hertla však San Jose vrátily do hry.

Pastrňák poprvé od návratu nebodoval, Boston ale i tak uspěl na ledě New York Rangers

Číst článek

V 17. minutě Hertl dorazil svou zblokovanou střelu z levého kruhu a na konci druhé části opět z dorážky snížil na 2:3. Odchovanec pražské Slavie skóroval poprvé od 16. ledna a rozšířil svou střeleckou bilanci v sezoně na pět branek.

Sharks obrat nedotáhli, vůbec nezvládli třetí periodu, ve které dostali další tři branky a podlehli Los Angeles 2:6.

Tampa na ledě Floridy ztrácela od deváté minuty, kdy se trefil Frank Vatrano, definitivní zlom ale přišel ve druhé části, kterou Florida vyhrála 3:1. Těsně po polovině zápasu snížil Brayden Point po Palátově přihrávce na 1:2, ale už za čtyři minuty vedli Panthers o tři branky.

V úvodu třetí části vykřesal Tampě naději svou druhou brankou Point, více ale hráči Lightning nezvládli a podruhé v ročníku prohráli v základní hrací době.

Chicago nezvládlo závěr přestřelky s Columbusem a nenavázalo na tři výhry z předchozích duelů. Hokejisté Blackhawks ještě tři minuty před koncem vedli 5:4, hráči Blue Jackets ovšem díky dvěma gólům z 58. a 59. minuty dokázali stav utkání otočit na svou stranu. Kämpf asistoval u první branky Chicaga.

Závěr utkání nevyšel ani Detroitu, který podlehl Nashvillu 2:3. Hráči Red Wings se prosadili v poslední minutě první i druhé třetiny, konec třetí jim ale nevyšel. V čase 59:00 propadlo nahození Danteho Fabbra za záda Thomase Greisse a Detroit již nedokázal srovnat.

NHL:
Chicago - Columbus 5:6, Nashville - Detroit 3:2, Winnipeg - Ottawa 5:1, Dallas - Carolina 3:5, Florida - Tampa Bay 5:2, Montreal - Edmonton 0:3, NY Islanders - Pittsburgh 3:4 po sam. nájezdech, Los Angeles - San Jose 6:2, Vancouver - Calgary 1:3, Vegas - Anaheim 0:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme