Souboj Bostonu s Rangers rozhodl jediný gól, Krejčí si připsal desátou asistenci v sezoně

Hokejisté Bostonu udolali v NHL i díky přihrávce Davida Krejčího New York Rangers 1:0 a vyhráli popáté v řadě. Český centr si připsal desátý bod sezony (0+10) a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Předčil ho jen Jaroslav Halák, který kryl 21 střel a poprvé v sezoně vychytal nulu. Jejich spoluhráč David Pastrňák vyšel podruhé za sebou naprázdno.

New York (Aktualizováno: 10:00 13. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Bostonu slaví vstřelený gól

Hokejisté Bostonu slaví vstřelený gól | Foto: Bruce Bennett | Zdroj: Reuters

Jediný gól zápasu padl v polovině utkání. Krejčí ve středním pásmu poslal puk doprava na rozjetého Nicka Ritchieho, který se natlačil před branku a z úhlu nadvakrát překonal gólmana Igora Šesťorkina.

„Přidali jsme na agresivitě a začali jsme hrát útočněji. V takových situacích nám to jde lépe,“ uvedl trenér Bostonu Bruce Cassidy. „Pokud bychom hráli stejně jako v první třetině, byl by to těžký a dlouhý večer. O přestávce jsme si proto říkali, že se každý musí zlepšit. Od druhé třetiny jsme za to vzali. Každý byl v zápase a dobře si plnil svou práci,“ doplnil Halák. Vyzdvihl i hráče, kteří ubránili všech šest oslabení.

Hertlovy trefy nestačily. Český útočník dvěma góly zmírnil vysokou porážku San Jose s Los Angeles

Číst článek

Rangers, kteří nastoupili bez svého nejproduktivnějšího hráče Arťoma Panarina, nenašli recept na Haláka a podruhé během tří utkání neskórovali.

„Přihrávali jsme, když jsme měli střílet. Stříleli jsme, když jsme měli přihrávat. Děláme špatná rozhodnutí a jsme pomalí,“ posteskl si kouč Rangers David Quinn. „Nikam se nedostaneme ani s našimi přesilovkami. I ty musíme zlepšit,“ podotkl.

Rangers chybí i góly Miky Zibanejada, který v minulé sezoně nasázel 41 branek. Teď má na kontě jen jeden ve 13 utkáních a v souboji s Bostonem nejvíce zaujal po rozbruslení před zápasem.

Zibanejad má rituál, že jde do kabin jako poslední z ledu, ale to mu chtěl překazit Brad Marchand. Oba svůj odchod oddalovali, vyčkávali pět minut, než si střihli kámen, nůžky, papír. Tento souboj Zibanejad vyhrál.

Halák potvrdil dobrou formu. Po pěti zápasech má úspěšnost zásahů 93,8 procenta a průměr inkasovaných branek 1,38. Proti Rangers se mu tradičně daří, zvítězil ve 23 z 32 vzájemných utkání. "Každý zápas se snažím odvést maximum. Někdy to vyjde, někdy ne. Proti nim to ale vychází," řekl Halák. Slovenskému gólmanovi pomáhal i obránce Jakub Zbořil, který si v utkání připsal jeden kladný bod za účast na ledě při vstřeleném gólu.

Boston získal v posledních deseti utkáních 19 z 20 možných bodů a v lize je druhý za Torontem. Rangers jsou ve Východní divizi šestí, ale jen bod ztrácí Buffalo a New Jersey, které odehrály o tři a čtyři zápasy méně.

Ve druhém utkání pátečního programu NHL zvítězilo St. Louis 4:1 na ledě Arizony. Za nerozhodného stavu 1:1 vyšla hostům v závěru druhé třetiny trenérská výzva a rozhodčí odvolali gól Connora Garlanda kvůli ofsajdu.

K výhře nasměroval Blues v 54. minutě svou druhou trefou v zápase Justin Faulk. Zbývající dva góly dali Ivan Barbašev a Brayden Schenn při hře Coyotes bez brankáře.

NHL:
Arizona - St. Louis 1:4, NY Rangers - Boston 0:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme