Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Eckhoffová má z Pokljuky další zlato, Davidová střelecky opět vyhořela

Další zlato z mistrovství světa si v Pokljuce zajistila Tiril Eckhoffová. Norská biatlonistka po triumfu ve sprintu přidala titul i ve stíhacím závodu. Zvládla to i s dvěma chybami na střelnici. Markéta Davidová předvedla opět velmi špatnou střelbu, skončila na 32. místě. Přímé přenosy z MS sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tiril Eckhoffová
zdroj: ČTK/AP

"Mrzí mě to, omlouvám se všem," pronesla Davidová.

Pochválit musela servis. "Kluci odvedli s lyžema skvělou práci, jelo to skvěle a já pak střílím takhle, takže to přijde úplně vniveč. Nevím, proč střílím, jak střílím, a doufám, že s tím něco udělám, protože času moc není, v úterý už opět závodíme," řekla Davidová.

Těšit jí mohl aspoň skvělý běh. "Ale já nejsem na mistrovství světa v běhu na lyžích, ale v biatlonu, takže mi to je celkem k ničemu," doplnila česká jednička v rozhovoru pro Českou televizi.

"Jsme nespokojeni, Markéta je nespokojená hlavně za sprint. Foukalo, ale nebyly tak špatné podmínky, aby se s tím nedalo vypořádat," řekl trenér biatlonistek Egil Gjelland.

"Musíme se dívat dopředu," dodal k dalším závodům v příštím týdnu.

Opět zamrzlá Pokljuka přivítala biatlonistky slunečným počasím a lehkým větrem. Třicetiletá Eckhoffová sice začala okamžitě strojově pracovat, Chevalierová-Bouchetová vyrážela do desetikilometrového závodu se čtvrtminutovým odstupem a pár vteřinek v prvním kole stáhla.

Norka první ranou minula a upravovala mířidla, další zásahy už byly přesné, ale Francouzka šla do vedení. Největší překvapení dosavadního průběhu MS Hanna Solaová, která ve sprintu vybojovala bronz, musela na tři sta metrů navíc.

Až dlouho poté přijížděla na první položku vleže Davidová. Ta měla ze startu manko dvě minuty a patnáct vteřin kvůli svému 44. místu z prvního individuálního závodu v Pokljuce a povedla se jí nula, ztrátu pod dvě minuty ale nestahovala.

Chevalierová-Bouchetová, Eckhoffová a Hauserová v cíli stíhačky MS
zdroj: ČTK/AP

Na druhou Eckhoffovou mezitím ztrácela další Norka Marte Olsbuová Röiselandová zhruba čtvrt minuty, v patách jí byla nejrychlejší žena prvního kola, Švédka Hanna Öbergová.

Chevalierová-Bouchetová chybovala poslední ranou, Eckhoffová nikoli, takže se rázem vrátila do čela. Třetí Röiselandovou pronásledovala Němka Preussová, obě přesné. 

Davidovou ovšem zlepšení nečekalo, ba naopak. Jediná Češka v závodu zamířila na třistametrové kroužení.

Úvodní položku vestoje Eckhoffová pokazila jednou ranou, Chevalierová-Bouchetová přijížděla s dvacetisekundovým mankem a stadion opouštěla v kontaktu s Norkou. Za nimi vynulovala z prvních žen až Němka Herrmannová.

Co naplat, běh skvělý  druhý nejlepší vůbec  ale i tentokrát čekaly Davidovou dva trestné okruhy navíc. Celkově tak čtyři, a to je zkrátka moc.

To už si ale Eckhoffová po přesné střelbě jela pro svůj třetí titul světové šampionky. Za ní se hodně kazilo, ale boj to byl napínavý až do samotného konce.

O stříbro se přetahovaly Chevalierová-Bouchetová a Rakušanka Hauserová, která startovala jako devátá a celkově chybovala pouze jednou.

Vynikající stíhačku a první cenný kov v kariéře nakonec korunovala druhým místem. Těšit jí to mohlo o to víc, že to byla i první rakouská ženská medaile z MS.

V pondělí je na MS volný den, program v Triglav Areně pokračuje úterním vytrvalostním závodem žen.

MS v biatlonu v Pokljuce (Slovinsko) - stíhací závody, ženy (10 km):

1. Eckhoffová (Nor.) 30:38,1 (2), 2. Hauserová (Rak.) -17,3 (1), 3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -33,0 (2), 4. Wiererová (It.) -45,2 (0), 5. Preussová -49,3 (2), 6. Hinzová (obě Něm.) -1:05,1 (0), 7. Pidhrušná (Ukr.) -1:13,9 (0), 8. Herrmannová (Něm.) -1:16,3 (3), 9. Röiselandová -1:26,5 (3), 10. Tandrevoldová (obě Nor.) -1:34,1 (2), ...32. Davidová (ČR) -3:18,8 (4).

Průběžné pořadí SP (po 17 z 26 závodů): 1. Eckhoffová 737, 2. Röiselandová 695, 3. Öbergová (Švéd.) 675, 4. Hauserová 576, 5. Wiererová 573, 6. Preussová 564, ...12. Davidová 413, 60. Puskarčíková 40, 61. Charvátová 37, 70. Jislová (všechny ČR) 21.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články