Los osmifinále poháru: Třetiligové Karlovy Vary vyrazí do Edenu, Plzeň prověří lídr 2. ligy, Sparta na soka čeká

Los osmifinále poháru: Třetiligové Karlovy Vary vyrazí do Edenu, Plzeň prověří lídr 2. ligy, Sparta na soka čeká
OBSAHUJE VIDEO

Na třetí únorové pondělí byl naplánován osmifinálový los domácího poháru, který už se týká pouze nejlepších šestnácti mužstev. U losu tradičně nechyběl ředitel Legislativně právního oddělen FAČR Jan Pauly.

Zatím naposledy si zajistil účast Slovan Liberec, který dokázal ve druhé polovině minulého týdne vyřadit po prodloužení druholigovou Viktorii Žižkov.

Severočeský soubor ze stadionu U Nisy se tak zařadil K Plzni, Sigmě, Slavii, Boleslavi, Zbrojovce, Slovácku, Teplicím, Bohemians 1905, Budějovicím, Hradci Králové (FNL), Vlašimi (FNL), Karlovým Varům (ČFL) a Spartě, která obhajuje prvenství z minulého soutěžního ročníku.

Třetí kolo ještě nabídne dva souboje. Utkat se ještě musí Baník s Třincem (23. února) a také Jablonec s Líšním (zatím bez přesného termínu). Dva vybraní osmifinalisté se tak dozvěděli hned dva možné soupeře.

FNL zastupující Vlašim přivítá na domácí půdě lepšího z dvojice Jablonec / Líšeň, což znamená, že teoreticky může dojít na čistě druholigový střet. Spartak pak ví, že na Letnou v březnu dorazí buď Baník, nebo Třinec, na jehož lavičce sedí František Straka.

Papírově nejlehčí soupeř připadl suverénnímu lídrovi Fortuna:ligy z vršovického Edenu, kam dorazí Slavia Karlovy Vary, která je v přerušené České fotbalové lize na deváté příčce těsně před sešívanou rezervou.

Čtvrté kolo proběhne na jeden zápas. Oficiálním termínem je středa 4. března 2021.

MOL Cup - osmifinálové dvojice:

Vlašim - Jablonec/Líšeň

Teplice - Brno

Liberec - České Budějovice

Mladá Boleslav - Slovácko

Sparta - Baník/Třinec

Bohemians Praha 1905 - Sigma

Hradec Králové - Plzeň

Slavia - Karlovy Vary

Plzeň zdemolovala nebohé Přepeře, Sigmě pomohly přehrát Domažlice i posily Slaměna či Mihalík

Žižkov v Liberci živil naděje na postup až do prodloužení, pak ho ale nachytali žolíci Koscelník s Rondičem