Třinec zdolal Plzeň gólem tři vteřiny před koncem. Pardubice uspěly ve východočeském derby

Třinečtí hokejisté zdolali ve 45. kole extraligy na svém ledě Plzeň 3:2. O výhře Ocelářů rozhodl Tomáš Marcinko svým druhým gólem v čase 59:57. Pardubice vyhrály 4:3 derby s Hradcem. Vedoucí Sparta přestřílela 5:2 Liberec. Zlín ukončil sérii šesti porážek, doma si poradil 3:2 s Mladou Boleslaví. Vítkovice rozhodly o výhře 5:3 nad Českými Budějovicemi ve druhé části. Olomouc porazila 4:3 Litvínov. Karlovy Vary zdolaly Brno 5:4 po nájezdech.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince se radují ze vstřeleného gólu

Hokejisté Třince se radují ze vstřeleného gólu | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

Hosté z Plzně hráli poprvé v sezoně bez svého lídra Milana Gulaše a pod dvou třetinách vedli 2:1, ale stejně jako v předchozích třech zápasech venku zůstali bez bodu. Domácí zvítězili v devátém z posledních deseti utkání.

Hokejisté Karlových Varů zvítězili na ledě vedoucí Sparty. Ve slezském derby slaví Třinec

Číst článek

Třinci chyběl produktivní centr Špaček i ve druhém zápase po návratu ze Švédských her. Plzeň začala šancí, v níž ale Suchý zblízka nepřehodil levý beton Kacetla. V dalším střídání udeřil Marcinko, když překonal Pavláta z dorážky.

Domácí Rodewald zazvonil v úvodu druhé třetiny na tyč, následující minuty ale patřily Plzni. Pour, který v elitním útoku nahradil Gulaše, vyrovnal z nenápadné akce střelou zpoza obránce. Vzápětí se Malát hezky zbavil beka a dostal se tím před Kacetla, kterého ale neprostřelil. To se povedlo až Kvasničkovi po přihrávce Dočekala zpoza branky. Vyrovnání měl na hokejce Michal Kovařčík, ale z úniku jen těsně minul levou tyčku.

Třinec vstoupil podle očekávání do třetí části aktivně. Vynutil si hned přesilovou hru, ve které zahodil Stránský gólovou šanci, ale pár sekund po vypršení trestu se prosadil na hranici brankoviště stojící Rodewald. Ke kanadskému útočníkovi se odrazil puk od tyčky po Romanově střele.

Pavlát následně udržel nerozhodný stav po šancích Michala Kovařčíka a Hrehorčáka. Kacetl byl ve třetí třetině až na střelu Poura, kterou efektně ukryl v lapačce, bez práce. Domácí se ale dlouho nemohli prosadit a zápas už směřoval k prodloužení, když se ve skrumáži před brankou prosadil bekhendem Marcinko.

Pardubice ovládly derby

Nástup do východočeského derby se lépe povedl hostům, již v 5. minutě Mountfield otevřel v Pardubicích gólový účet. Nahození Lva od modré čáry Barulin neudržel a Cingel bez problémů dorazil kotouč za brankovou čáru. K navýšení náskoku pomohla Hradci Králové rychle proměněná přesilová hra po Zdráhalově vysoké holi: hned po šesti sekundách se prosadil Růžička.

Čeští hokejisté neudrželi vedení a s Ruskem prohráli. Na Švédských hrách končí se dvěma body poslední

Číst článek

Ke vstřelení snižující branky pomohla Pardubicím druhá přesilová hra. V ní nejprve promeškal velkou šanci Camara, jehož osamoceného vychytal Mazanec, o chvilku později královéhradecký brankář nestačil na Kosticynovu ránu bez přípravy po Mikušově pobídce. Běloruský útočník si tak připsal v šestém zápase první gól v extralize.

Dohrání první třetiny přerušilo rozbité tvrzené sklo v čase 17:28. Rozhodčí odveleli oba týmy do kabin a nechali vyžehlit ledovou plochu. Překvapivá přestávka lépe sedla domácím, hned po sedmi sekundách po návratu mezi mantinely srovnal Zohorna po druhé gólové přihrávce Mikuše v utkání.

Hradec Králové mohl kontrovat Zacharem, mladý útočník hostí ale nedotáhl svůj blafák do bekhendu. Lépe vyšla hostů akce tří na jednoho ve 28. minutě, Kevin Klíma předložil gólový pas Blainovi a ten vrátil černočerveným vedení. V závěru prostřední dvacetiminutovky, v níž byl Mountfield střelecky aktivnější, osamocený Cingel promarnil velkou příležitost před Barulinem. Na opačné straně se z protiútoku neprosadil Camara.

Pardubice dorovnaly stav na 3:3 na startu třetí části hry. Rychlostních předností po Romanově nahrávce využil Ďaloga, svůj únik zakončil do levého růžku. Po ubráněném oslabení měli domácí zajímavou možnost v 50. minutě, Zdráhal našel u tyče Poulíčka, ale ten nedokázal využít velkou šanci.

Mountfield mohl rozhodnout duel ve svůj prospěch v 52. minutě, všem ujel Lev, ale Barulin jej vypíchnutím holí vychytal. O šest minut později Perret nevyužil výborný Jerglův pas od mantinelu.

Dynamo nakonec získalo všechny body po využité přesilovce 82 sekund před koncem základní hrací doby. Cingelovo podrážení potrestal Camara střelou z mezikruží a rozhodl o pardubickém vítězství. Hosté se v samotném závěru vrhli do útoků bez brankáře, červenobílí ale na konci nabytý náskok uhájili.

45. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Marcinko (Rodewald, Kurovský), 43. Rodewald (M. Roman, Gernát), 60. Marcinko (Rodewald, Martin Růžička) - 24. Pour (Kodýtek), 31. Kvasnička (Dočekal, F. Přikryl). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Řezníček (Gazda), 25. Köhler (Sebera), 56. Dufek (Gazda, Žižka) - 24. Ševc (D. Šťastný, A. Zbořil), 60. D. Šťastný (P. Kousal, Ševc). Rozhodčí: Hodek, Roman Svoboda - Pešek, Malý. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Bez diváků.

HC Olomouc - HC Verva Litvínov 4:3 (3:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Klimek (Kunc, Nahodil), 2. Handl (Strapáč, Ostřížek), 9. Kolouch (Ondrušek), 28. J. Knotek (Bambula) - 3. Irving (Havelka, L. Stehlík), 24. M. Hanzl (Irving, Jarůšek), 39. P. Zdráhal (Jarůšek). Rozhodčí: Horák, Pražák - Zíka, Šimánek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Bez diváků.

HC Vítkovice Ridera - Madeta Motor České Budějovice 5:3 (1:1, 4:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. M. Kalus (Koch), 25. J. Mikyska (Svačina), 29. L. Krenželok (Lakatoš), 31. Dej (Gewiese), 36. R. Černý (Dej) - 12. D. Voženílek, 47. Holec (Z. Doležal), 60. Holec (D. Voženílek). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. Bez diváků.

Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 2:5 (1:0, 0:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 11. Gríger (J. Vlach, Rosandič), 50. Lenc (Birner) - 37. Sobotka (Horák, Tomášek), 45. Košťálek (Tomášek), 51. Tomášek (Sobotka, Řepík), 56. Tomášek (Kudrna), 59. Pech. Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Bez diváků.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:4 po sam. náj. (2:2, 2:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kohout (Koblasa, Černoch), 4. Koblasa (Kohout, L. Zábranský ml.), 29. Kohout (Koblasa, D. Mikyska), 38. T. Rachůnek (Flek), rozhodující nájezd T. Rachůnek - 9. Mueller (Zaťovič, Holland), 12. Bondra (Svozil), 22. Vincour (Rákos, Gulaši), 50. P. Holík (Mueller, Zámorský). Rozhodčí: Kika, Sýkora - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 4:2, navíc Koblasa (K. Vary) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Bez diváků.

HC Dynamo Pardubice - Mountfield Hradec Králové 4:3 (2:2, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. A. Kosticyn (J. Mikuš, R. Kousal), 18. T. Zohorna (J. Mikuš), 43. Ďaloga (O. Roman, A. Kosticyn), 59. Camara (T. Zohorna, R. Kousal) - 5. Cingel (Lev, Šalda), 6. V. Růžička ml. (Koukal), 28. Blain (Kevin Klíma, Smoleňák). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 3:4, navíc T. Zeman (Pardubice) 10 min. Využití: 2:1. Bez diváků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme