Brankář Vaněček a skórující Vrána pomohli Washingtonu k výhře nad New Jersey, trefil se i Zacha

Útočník Jakub Vrána gólem a brankář Vítek Vaněček 22 zákroky pomohli v sobotním utkání NHL k výhře Washingtonu na ledě New Jersey 5:2. Mezi střelce se zapsal i domácí Pavel Zacha, který bodoval v devátém utkání za sebou. Při návratu do hry po koronavirové pauze se do statistik zapsal také Jakub Voráček z Philadelphie, jenž se podílel asistencí na vítězství Flyers 3:0 na ledě Buffala.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Vrána slaví gól proti Buffalu.

Jakub Vrána slaví gól | Foto: Timothy T. Ludwig | Zdroj: Reuters

Capitals vedli v hale Devils po necelé čtvrthodině hry 3:0, Zacha ale v 37. minutě snížil už na rozdíl jediného gólu. Českého útočníka našel mezi kruhy Nico Hischier a třiadvacetiletý Zacha střelou švihem překonal Vaněčka, který těsně předtím přišel o hůl. Z posledních devíti zápasů má Zacha bilanci 4 góly a 7 asistencí.

V poslední třetině ale Vrána předvedl povedený brejk a i díky úspěšnému zakončení byl vyhlášen první hvězdou zápasu. V poslední minutě hosté zpečetili výsledek gólem do prázdné branky.

Voráček se vrátil do hry po dvoutýdenní a třízápasové absenci kvůli podmínkám koronavirového protokolu. Odehrál přes 16 minut a v závěru druhé třetiny rozehrál rychlou akci, na jejímž konci po dvou dlouhých přihrávkách z brejku stanovil konečné skóre Scott Laughton.

Brankář Brian Elliott vychytal druhé čisté konto v sezoně, stačilo mu k tomu 23 zásahů. To první shodou okolností zaznamenal také proti Buffalu, v lednovém duelu při výhře 3:0 chytil 40 střel.

Český gólman David Rittich předvedl 31 zákroků, na další tři střely nestačil, ale Calgary slavilo vítězství v Ottawě 6:3. Gólem a dvěma asistencemi se na tom podílel švédský útočník Mikael Backlund.

NHL:

Buffalo - Philadelphia 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky: 15. Couturier, 35. Gostisbehere, 39. Laughton (Voráček). Střely na branku: 23:39. Bez diváků: Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Gostisbehere, 3. Laughton (všichni Philadelphia).

New Jersey - Washington 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Branky: 19. Hischier, 27. Zacha - 4. Hathaway, 6. Sprong, 14. Eller, 52. Vrána, 60. Dowd. Střely na branku: 24:24. Vítek Vaněček odchytal za Washington celý zápas, inkasoval dva góly z 24 střel a úspěšnost zásahů měl 91,7 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Vrána, 2. Carlson, 3. Hathaway (všichni Washington).

Ottawa - Calgary 3:6 (1:3, 1:3, 1:0)
Branky: 14. Batherson, 31. White, 50. B. Tkachuk - 4. Välimäki, 5. Backlund, 12. E. Lindholm, 25. Monahan, 30. Mangiapane, 37. M. Tkachuk. Střely na branku: 34:38. David Rittich odchytal za Calgary 59:45 minuty, inkasoval tři góly z 38 střel a úspěšnost zásahů měl 91,2 procenta. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Backlund, 2. Mangiapane, 3. M. Tkachuk (všichni Calgary).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme