Nečasův nájezd rozhodl o výhře nad Floridou, střelecky se v NHL dařilo dalším čtyřem Čechům

Martin Nečas rozhodl v penaltovém rozstřelu o výhře Caroliny 4:3 na ledě Floridy, a přestože v utkání nebodoval, byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Stejné ocenění získal i Jakub Vrána, který pomohl gólem k vítězství Washingtonu. Mezi střelce se zapsal i domácí Pavel Zacha, který bodoval podeváté za sebou. Ondřej Palát dal rozdílový gól Tampy Bay při výhře nad Dallasem. Dominik Kubalík zmírnil prohru Chicaga s Detroitem na konečných 3:5.

New York (Aktualizováno: 7:17 28. 2. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Martin Nečas se raduje po vstřelení gólu

Martin Nečas | Zdroj: Reuters

Carolina promarnila ve třetí třetině vedení 2:0 a 3:2, ale bonusový bod jí zařídil Nečas. Český útočník v páté sérii zamíchal s pukem a poslal ho mezi betony gólmana Sergeje Bobrovského. V obraně poražených nastupoval Radko Gudas, který vynechal předchozí zápas.

Sestřih ze zápasu Florida - Carolina:

Washington vedl po necelé čtvrthodině hry 3:0, Zacha ale v 37. minutě snížil už na rozdíl jediného gólu. Český útočník překonal z mezikruží střelou švihem Vítka Vaněčka, který těsně předtím přišel o hůl.

Z posledních devíti zápasů má Zacha bilanci 4 góly a 7 asistencí. Na začátku poslední třetiny Vaněček, který v utkání kryl 22 střel, tým několikrát podržel a Capitals uklidnil gólem na 4:2 ze sólového úniku Vrána.

Palát otevřel skóre

První reprízu posledního finále Stanleyova poháru ovládla Tampa Bay. Skóre otevřel ve 14. minutě Palát, který se po vhazování dostal k puku a střelou pod horní tyč využil už po třech sekunách přesilovou hru.

Palátův úvodní gól:

Obhájce titulu si rozhodující trhák vypracoval třemi góly v prostřední třetině a u gólu na 2:0 asistoval Jan Rutta. Český bek v oslabení vyhazoval po mantinelu puk, který hráč Dallasu na modré čáře nezkrotil, a z úniku zvýšil Anthony Cirelli.

Pastrňák připravil spoluhráčům dva góly, porážce na ledě New York Rangers ale nezabránil

Číst článek

Detroit odskočil třemi góly v rozmezí 35. až 42. minuty na 4:1. Druhou branku vstřelil jen šestnáct sekund poté, co domácí vyrovnali, a u třetí si připsal asistenci Filip Zadina. Chicago v dalším průběhu snížilo dvakrát na rozdíl jednoho gólu.

Ve druhém případě se prosadil Kubalík, ke kterému se po jeho nepřesné střele z mezikruží odrazil puk od zadního mantinelu, a dvanáct sekund před koncem stanovil konečný výsledek.

Výsledky NHL:
Buffalo - Philadelphia 0:3, New Jersey - Washington 2:5, Ottawa - Calgary 3:6, Nashville - Columbus 2:1, Edmonton - Toronto 0:4, NY Islanders - Pittsburgh 3:4 v prodl., Florida - Carolina 3:4 po sam. nájezdech, Chicago - Detroit 3:5, Minnesota - Los Angeles 4:3 v prodl., Arizona - Colorado 2:6, Tampa Bay - Dallas 5:0, Anaheim - Vegas 2:3 vprodl., Winnipeg - Montreal 2:1 v prodl., San Jose - St. Louis 6:7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme