ANO sněmovní volby nevyhraje, premiérem bude Bartoš, tipují bookmakeři

V podzimních volbách do Sněmovny podle bookmakerů hnutí ANO vítězství neobhájí. Na tuto variantu je aktuálně kurz 1,46:1, na výhru se dá sázet v kurzu 2,5:1. Největším favoritem na příštího premiéra je předseda Pirátů Ivan Bartoš (1,9:1) před současným předsedou vlády Andrejem Babišem (ANO, 2,5:1).

Sázkaři se zatím mírně přiklánějí k vítězství ANO, nejvyšší sázka je 300.000 korun. Vyplývá to z vyjádření zástupců sázkových kanceláří, které ČTK oslovila. Prezident republiky se souhlasem předsedy vlády vyhlásil volby na 8. a 9. října.

"Vládnoucí hnutí ANO bylo dlouhodobě ve všech průzkumech favoritem voleb do Poslanecké sněmovny 2021. Také podle bookmakerů Tipsportu mělo ANO s náskokem na podzim vyhrát, ukazovaly to i náběry sázkařů. Jenže obrovská nespokojenost společnosti s řešením koronavirové krize začala straně premiéra Babiše ubírat body," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Ještě větší ranou pro hnutí Andreje Babiše podle něj bylo nedávné složení a podepsání volebních koalic tvořených z opozičních stran.

Tipsport zatím přijal na volební výsledek ANO sázky za čtyři miliony korun. "Mírně vede varianta, že volby vyhraje. Na tuto možnost taky padla zatím největší sázka za 300 tisíc korun v kurzu 2:1," doplnil Hadrava.

V nabídce Fortuny je aktuálně 14 kandidátů na budoucího premiéra. Největším favoritem je Ivan Bartoš (1,9:1), následují Andrej Babiš (2,5:1), předseda ODS Petr Fiala (6:1) a předseda STAN Vít Rakušan (8:1). Firma podle mluvčího Petra Šraina zařadila událost do nabídky v polovině února, kdy bookmakeři ohodnotili šance Bartoše a Babiše jako vyrovnané. "Sázkaři se každopádně poměrně jasně přiklonili na stranu Ivana Bartoše, který se tak dostal do pozice hlavního favorita. Preference sázkařů se dozajista bude ještě posouvat, jistě ji ovlivní nový volební systém, v neposlední řadě pak i vývoj pandemie, který je pro náladu ve společnosti zcela zásadní," uvedl Šrain.

Babiš podle něj dál zůstává největším favoritem na příštího prezidenta v kursu 2,2:1, přičemž jeden ze sázkařů na tuto variantu před pár dny vsadil 500.000 korun. Kurs 5,5:1 nabízí Petr Pavel, na Václava Klause staršího a Pavla Fischera se dá sázet v poměru 10:1.

Podle mluvčí Chance Markéty Světlíkové nastal zvrat v kurzech na volební vítězství ANO v polovině prosince, od té doby je kurzovým favoritem možnost, že volby nevyhraje. Jak uvedla, zhruba dvě třetiny sázkařů však při relativně vysokém kurzu sázejí na úspěch Babišova hnutí.

V Tipsportu a Chanci lze sázet na volební výsledek ANO, SPD a KSČM. Podle bookmakerů by hnutí ANO mělo získat zhruba 25 procent hlasů. SPD by nemělo překročit deset procent a KSČM bude bojovat o překročení pěti procent, které jsou potřebné pro vstup do Sněmovny.

Související

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Více souvisejících

Hnutí ANO Volby Ivan Bartoš (Piráti)

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Pokud Kurdové uspořádají volby, zaútočíme na Sýrii

Turecko bez váhání provede ofenzívu v severní Sýrii, pokud kurdské skupiny, které Ankara obviňuje z napojení na zakázané kurdské militanty, budou pokračovat v plánech na uspořádání komunálních voleb v regionu. Uvedl to ve čtvrtek turecký prezident Recep Tayyip Erdogan podle zprávy agentury AP.

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Situace v Gaze po izraelských náletech

WHO: V Rafahu může přestat fungovat úplně poslední nemocnice

Poslední nemocnice v Rafahu může v případě rozsáhlejší operace izraelské armády přestat fungovat a lze očekávat značný počet úmrtí, varoval v úterý představitel Světové zdravotnické organizace (WHO) Richard Peeperkorn. Uvedla to agentura Reuters.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

včera

Vláda schválila definici domácího násilí a ustavila koordinátora strategické komunikace státu

Součástí občanského zákoníku a dalších souvisejících zákonů by se měla stát právní definice domácího násilí. Příslušný návrh novely schválila vláda na středeční schůzi. Zabývala se také programem obnovy pevnostních měst Terezína a Josefova a zřídila funkci vládního koordinátora strategické komunikace státu, do které jmenovala Otakara Foltýna.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy