Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Otevřený boj o elitní čtyřku pokračuje. Boleslavští hostí Hradec, bude z toho těžit Liberec?

Extraliga vstupuje do posledního týdne základní části a před sebou má poslední tři kola. Situace na pozicích pro přímý postup do čtvrtfinále je na třetím a čtvrtém místě nadále otevřená a zápasy 50. kola ji ještě definitivně nevyřeší. Ve hře jsou nadále Mladá Boleslav, Hradec Králové, Liberec a bez šance není ani Plzeň. Přímý přenos utkání Mladá Boleslav – Hradec Králové sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 17 hodin.

Hradecký brankář Marek Mazanec v utkání proti Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Šlágrem kola je souboj Mladé Boleslavi s Hradcem Králové

Zajímavý souboj se odehraje mezi třetí Mladou Boleslaví a pátým Hradcem Králové, které dělí dva body. V neděli ani jeden z nich nebodoval. "Náš výkon nebyl vůbec dobrý. Chyběl nám důraz v osobních soubojích a hra do těla, taková ta fyzická práce," vyjádřil nespokojenost s výkonem v Litvínově (3:6) mladoboleslavský kouč Radim Rulík.

Východočeši prohráli doma s Brnem 1:4. "Čeká nás důležitý zápas, v němž budeme muset podat maximální výkon. Chceme do té čtyřky, motivace je velká. Musíme k tomu přistoupit zodpovědně, hrát bez chyb a celý zápas," řekl obránce Richard Nedomlel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Litvínov – Mladá Boleslav

Liberec si může upevnit pozici pro čtvrtfinále

Těžit z toho, že jeden z těchto týmů odejde jako poražený, může čtvrtý Liberec v Karlových Varech. Devátí Západočeši mohou stále pomýšlet na první osmičku, aby předkolo rozehráli doma. Na Brno mají tříbodové manko.

"Zbývají nám do konce ještě tři zápasy a my chceme všechny vyhrát. Naším cílem je jednoznačně udržení postavení v elitní čtyřce," prohlásil liberecký brankář Jaroslav Pavelka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Karlovy Vary

Plzeň boj o čtyřku nevzdává

Ve hře o automatickou účast ve čtvrtfinále je ale stále i šestá Plzeň, byť její situace není při pětibodové ztrátě na Bílé Tygry jednoduchá. Zvýšit své šance se "indiáni" pokusí proti Zlínu. "Čekají nás ještě tři zápasy, ve kterých se může stát cokoliv. Hrajeme dvakrát doma, takže se samozřejmě o tu čtyřku ještě porveme. Hlavně už se ale chceme připravovat na play-off," prohlásil zkušený útočník Milan Gulaš.

Předposlednímu Zlínu v neděli skončí sezona. Motivace tak klesá, play-off Beranům už uteklo. "Chceme dohrát soutěž se ctí," řekl asistent trenéra Martin Hamrlík. Chybět bude vedle jiných i Šlahař, který utrpěl s Vítkovicemi otřes mozku.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Vítkovice

Bitva o Prezidentský pohár pokračuje

Třinečtí po povedeném období v posledních dvou zápasech nebodovali. A hlavně nedělní porážka 2:4 na Spartě je mrzela, neboť hodně zdramatizovala boj o prvenství v tabulce. "Jsme z prohry všichni zklamaní, ale máme před sebou tři zápasy, máme jeden bod náskok před Spartou a máme to ve svých rukou. Hodíme to za hlavu a připravíme se na úterní zápas, kdy se po delší době představíme doma," prohlásil trenér Václav Varaďa.

Litvínov za poslední čtyři zápasy neztratil ani bod, s Oceláři ale ještě v sezoně nebodoval. Dva body chybí Severočechům na kýženou desítku, byť je zřejmé, že o předkolo již nepřijdou. "Poslední měsíc se snažíme hrát play-off hokej, abychom byli důslední v obraně a v soubojích. Pro nás je velmi důležité, že vyhráváme. Chceme jít do desítky, bohužel nám nenahrávají výsledky ostatních týmů," řekl kouč Vladimír Országh.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Třinec

Motor bude vzpomínat na jediný titul, přijede Sparta

Poslední České Budějovice doma prohrály osmkrát za sebou a se Spartou dosud v sezoně nebodovaly. Úternímu utkání dodá slavnostní nádech připomínka 70 let od zisku jediného mistrovského titulu, který Jihočeši oslavili 6. března 1951. Motor se proti Spartě představí v dobových černo-oranžových dresech bez reklam.

Sparta chce v Českých Budějovicích uspět, aby se udržela ve hře o Prezidentský pohár. "Chceme se o něj poprat, tu bitvu ještě nevzdáváme. Sice to nemáme ve svých rukou, ale budeme se snažit ve všech zápasech předvést stoprocentní výkony, abychom měli ještě šanci s pořadím trochu zamíchat," řekl útočník Vladimír Sobotka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – České Budějovice

Pardubice se střetnou s Vítkovicemi, Brňany čeká derby s Olomoucí

Vítkovicím se po páteční prohře v Plzni vzdálila šance na postup na osmé místo, ale v sázce je ještě devět bodů a ztráta je zatím čtyřbodová. "Až takhle nad tím neuvažujeme. Jdeme zápas od zápasu, čekají nás Pardubice, chceme uspět a podat kvalitní výkon," prohlásil asistent Radek Philipp, který stále v roli kouče zaskakuje za nemocného Miloše Holaně. Ten by se mohl na střídačce objevit v pátek v Olomouci.

Hráči Dynama v neděli zabrali po čtyřech zápasech bez bodu. "Spadl nám kámen ze srdce, potřebovali jsme výhru jako sůl. Porážek teď bylo dost. Zbývají tři zápasy, doufám, že jsme se nastartovali a formu budeme zase stupňovat před play-off," uvedl obránce Jakub Nakládal.

Kometu čeká Olomouc, poslední sok v základní části, který je v tabulce pod ní. "Olomouc je nevyzpytatelný tým, co dokázal vyhrát na Spartě a umí protivníky potrápit. Duel je potřeba brát s respektem, nesmíme nic podcenit. Pokud chceme vyhrát, musíme se držet herního plánu a strategie, která nám v posledních zápasech vychází," řekl asistent trenéra Jan Zachrla. Do tréninku se zapojují marodi, a to včetně Klepiše.

Hanáci skončí bez ohledu na zbývající výsledky dvanáctí a mohou hlavně vyladit svou hru na vyřazovací boje. "Snažíme se pracovat na přesilovkách. Zatím jejich složení pořád trochu měníme a nedaří se nám to najít. Ale věřím, že usilovnou prací to ještě změníme. Vysněného soupeře do play-off nemám," konstatoval trenér Zdeněk Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články