Basketbalisté Nymburka vkročili do osmifinále Ligy mistrů výhrou, zdolali dosud neporažený Bamberg

Basketbalisté Nymburka vstoupili do osmifinálové fáze Ligy mistrů výhrou nad Bambergem 91:87 a německý celek vůbec poprvé v sezoně v soutěži poznal přemožitele. K úspěchu proti bývalým spoluhráčům pomohl 21 body belgický rozehrávač Retih Obasohan, stejný počet si připsal Američan Omar Prewitt. Nejlepším střelcem duelu byl z týmu poražených Hall s 24 body. Další zápas ve skupině L čeká tým kouče Amiela za týden doma s italským Dinamem Sassari.

Nymburk Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Nymburka Oren Amiel

Kouč Nymburka Oren Amiel | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Duelu předcházela minuta ticha k uctění památky zesnulého bývalého starosty Nymburka Ladislava Kutíka, který se výraznou měrou zasloužil o rozvoj basketbalu ve městě.

Los basketbalové Ligy mistrů: Nymburk vyzve v osmifinále Zaragozu, Bamberg a italské Sassari

Číst článek

Soupeř přijel do Česka oslaben jen s devíti hráči na soupisce a bez dua amerických opor Chase Fielera a Tylera Larsona, přesto s Nymburkem držel od úvodu krok. Domácí díky sedmi bodům Obasohana a dvěma trojkám Petra Bendy vyhráli úvodní čtvrtinu 26:18, ale i v další fázi museli odrážet snahu houževnatého soka.

Hall již za úvodních třináct minut nastřádal 15 bodů, brzy se k němu přidal i Christian Sengfelder a hosté se dokonce dotáhli na rozdíl jediného bodu (38:37). Závěr druhé čtvrtiny ale opět patřil Středočechům.

Střelecky se chytl jak Prewitt, který do přestávky zaznamenal 14 bodů a 4 doskoky, tak opět belgický reprezentant Obasohan. Bývalý hráč Bambergu uzavřel poločasový stav 54:45 po vybojovaném míči a smeči sekundu před koncem.

Hosté odolávali

Ačkoliv se Nymburk po poločase dostal i do jedenáctibodového vedení, stále se mu nedařilo odpor Bambergu zlomit a hosté za nadšeného povzbuzování lavičky snížili v závěru třetí části rozdíl na pět bodů. I tentokrát ale pomohl českému mistrovi koš s klaksonem, tentokrát uspěl Martin Kříž a zvýšil na 70:63.

Když už si v poslední části domácí vypracovali až šestnáctibodové vedení, zdálo se, že se již žádné drama konat nebude. I tentokrát se ale hosté ještě jednou vzepjali ke comebacku a po třináctibodové šňůře se dostali na dostřel tří bodů (84:81).

Možný obrat ale odmítl tříbodovou trefou Prewitt a následně i dalšími koši americký rozehrávač Jerrick Harding. Ten se díky dvanácti bodům v poslední části stal v dresu Nymburka čtvrtým hráčem s dvojciferným počtem bodů. Středočeši německého soka po dvou výhrách v minulém ročníku Ligy mistrů zdolali i letos.

ERA Nymburk - Brose Bamberg 91:87 (26:18, 54:45, 70:63)
Nejvíce bodů: Obasohan a Prewitt po 21, Harding 16 - Hall 24, Sengfelder 18, Kravish 13. Fauly: 19:19. Trestné hody: 22/16 - 20/14. Trojky: 9:11. Doskoky: 44:45.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme