Čeští biatlonisté obsadili v domácí štafetě desáté místo. Suverénně zvítězilo německé kvarteto

Čeští biatlonisté skončili na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě ve štafetě desátí. Vyhráli Němci před Rusy. Favorizovaní norští reprezentanti, kteří před dvěma týdny získala titul na mistrovství světa, museli na tři trestné okruhy a obsadili třetí místo.

Nové Město na Moravě (Žďársko) (Aktualizováno: 18:17 5. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český biatlonista Ondřej Moravec

Český biatlonista Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Českou štafetu výborně rozběhl Michal Krčmář, který předával jako třetí s odstupem 6,4 vteřiny za Němci. „Závodil jsem od začátku a myslím, že mi síly vydržely až do cíle. Trochu mě hlodá červík s prvním místem, mohl jsem Ondrovi předávat ve větším kontaktu. Ale jsem spokojený, jak s během, tak se střelnicí,“ řekl Radiožurnálu Krčmář.

Biatlonistky na úvod domácího Světového poháru propadly, české kvarteto doběhlo na 18. místě

Číst článek

Na druhém místě běžel loučící se Ondřej Moravec, který ve svém posledním týmovém závodě musel po první střelbě na jedno trestné kolo, a propadl se na dvanáctou příčku.

„Měl jsem štafety rád. Pak začali i smíšené štafety, na které mám také dobré vzpomínky. Dnes jsem moc nekalkuloval s náhradními náboji, chtěl jsem to dávat na pět ran,“ popsal po závodě Moravec.

Druhou střelbu zvládl Moravec mnohem lépe a přiběhl jako desátý. Milan Žemlička začal třetí úsek pádem ještě na stadionu. První desítku už ale domácí biatlonisté udrželi, Adam Václavík proběhl cílem šest sekund před švédským finišmanem.

Kvarteto Erik Lesser, Benedikt Doll, Arnd Peiffer a Philipp Nawrath vybojovalo první štafetový úspěch pro Německo po více než čtyřech letech. Druhé Rusy porazilo o 1:21,7 minuty.

Obrovské selhání Émiliena Jacquelina připravilo o stupně vítězů Francouze, kteří se do posledního úseku drželi na druhém místě. Trojnásobný mistr světa však na své první střelbě trefil z osmi ran až tu poslední a musel absolvovat čtyři trestné okruhy. Francouzi byli nakonec pátí.

O víkendu vyvrcholí první ze dvou zastávek SP na Vysočině sobotními sprinty a nedělními stíhacími závody žen i mužů.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě:
Muži - štafeta (4x7,5 km):
1. Německo (Lesser, Doll, Peiffer, Nawrath) 1:12:28,1 (0 tr. okruhů+5 dobíjení), 2. Rusko (Chalili, Jelisejev, Loginov, Latypov) -1:21,7 (0+8), 3. Norsko (Laegreid, Dale, T. Bö, J. T. Bö) -1:33,2 (3+9), 4. Slovinsko -2:13,2 (0+8), 5. Francie -2:14,7 (4+9), 6. Rakousko -2:17,0 (0+5), ...10. ČR (Krčmář, Moravec, Žemlička, Václavík) -4:21,6 (1+11).

Konečné pořadí (po 6 závodech): 1. Norsko 228, 2. Švédsko 204, 3. Francie 203, 4. Německo 199, 5. Rusko 193, 6. Itálie 166, ...10. ČR 135.

jak, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme