Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Srdce v hokeji

Krčmář odstřílel perfektní závod a poskočil o 25 míst, stíhačku vyhrál Tarjei Bö

Nor Tarjei Bö i s jednou chybou vyhrál stíhací závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě. Nejlepší z českých biatlonistů byl čtrnáctý Michal Krčmář, který si tak díky přesné střelbě polepšil o velice slušných pětadvacet míst. Přímé přenosy a zpravodajství ze SP v biatlonu sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Bratr Tarjeie Bö Johannes obsadil druhé místo, třetí skončil vítěz ze sprintu Francouz Simon Desthieux. 

Ondřej Moravec skončil s dvěma chybami na 39. místě, když poskočil o osm pozic. Jakub Štvrtecký si pohoršil o dvě na 47. příčku, střílel čtyřikrát mimo.

"Michal je závodník, který čtyři nuly umí. Stojku bylo vidět, že je schopen si pohlídat. Je to pak hned úplně jiný závod, určitě nám udělal radost," chválil v rozhovoru pro ČT sport Krčmářův skok trenér Ondřej Rybář.

"Včera nám říkal, že není unaven, že je pln energie a dnes to předvedl," doplnil Rybář.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih stíhacího závodu biatlonistů SP v Novém Městě na Moravě

"Tyhle závody potřebujeme čím dál víc, to pak posunuje tým dopředu. Víme o Michalovi, že je dobrej sprinter," řekl Rybář.

Sám Krčmář byl se svým výkonem nadmíru spokojen.

"Hlídal jsem si to, byly pomalejší, ale tak nějak ta taktika vyplynula ze závodu. Ty nuly jsem hrozně chtěl, vystál jsem si to a vypracoval. Čtyři nuly se mi dlouho nepovedly, jsem za to rád," uvedl.

Na trati se cítil dobře. "Měl jsem dobré pocity na to, že to byly tři závody ve třech dnech. Teď zregenerovat a ve čtvrtek jdu zase na to," zavelel Krčmář ke sprintu v příštím týdnu.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Rybáře, Krčmáře a Moravce po stíhačce SP v Novém Městě na Moravě

Jaký byl závod?

Čelo závodu bylo našlapané a s Desthieuxem tak od prvních metrů jeli Švéd Samuelsson i Němec Peiffer.

Francouz obstál, zato jedenáctý ze sprintu Nor Johannes Bö chyboval hned dvakrát a potvrdil, že skvělou střeleckou formu momentálně spíše hledá.

Krčmář čas neztrácel a bezchybně pokračoval dál. Moravec musel na trestné kolo a Štvrteckého čekaly rovnou dva okruhy navíc.

Druhá položka vleže přinesla hodně chyb. Toho mohl využít Nor Laegreid, jenže poslední ranou minul. 

Michal Krčmář
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Čistě však zastřílel Nor Tarjei Bö, za nímž byli o sekundu Peiffer, Francouz Jacquelin a Němec Doll. Desthieux klesl o dvacet vteřin na osmé místo.

Krčmář přijel na střelnici s minutu a půl velkým odstupem, znovu vše vybílil a pokračoval v krasojízdě. Skvěle si počínali i Moravec se Štvrteckým.

Jacquelin vysázel stojku za necelých dvacet vteřin a dal zapomenout na tragickou střelbu z posledních závodů. Tarjei Bö se držel čela, kam se posunul i Slovinec Fak.

Krčmář nepolevoval, opět předvedl krasostřelbu a stahoval ztrátu. Končící Moravec zkazil až poslední ránu, Štvrtecký přidal dva trestňáky.

Naopak na poslední položce se příliš nekazilo. Na čelo se prodral Tarjei Bö, na něhož měli Desthieux a Laegreid manko jedenácti vteřin.

Velký skok v konečném pořadí si mohl nechat líbit Krčmář. I další stojku dokázal odstřílet čistě, průběžně byl sedmnáctý a Moravec ho se Štvrteckým rádi ve střelbě napodobili.

Pro zlato si dojel Tarjei Bö, jeho bratr Johannes nakonec urval druhé místo a třetí obsadil Desthieux.

"Aspoň těch pár bodů, to není blbý. Bohužel ta pozice na startu byla, jaká byla. Nespokojenej nejsem, samozřejmě ta střelba se určitě zlepšit dala, ale i tak to nebyl špatný závod," řekl Moravec.

V příštím týdnu pokračuje elitní seriál v Novém Městě na Moravě. Opět se pojedou sprinty a stíhací závody a biatlonisty tentokrát čekají také smíšené štafety a závod dvojic.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě - stíhací závody:

Muži (12,5 km): 1. T. Bö 28:17,3 (1 trest. okruh), 2. J.T. Bö (oba Nor.) -8,2 (2), 3. Desthieux (Fr.) -11,5 (2), 4. Fak (Slovin.) -12,8 (0), 5. Laegreid (Nor.) -13,4 (2), 6. Fillon Maillet -13,5 (2), 7. Jacquelin (oba Fr.) -14,8 (1), 8. Doll (Něm.) -15,5 (2), 9. Pidručnyj (Ukr.) -29,5 (0), 10. Peiffer (Něm.) -37,2 (3), ...14. Krčmář -1:21,4 (0), 39. Moravec -2:42,9 (2), 47. Štvrtecký (všichni ČR) -3:21,9 (4).

Průběžné pořadí SP (po 21 z 26 závodů): 1. J. T. Bö 955, 2. Laegreid 922, 3. T. Bö 763, 4. Fillon Maillet 752, 5. Dale (Nor.) 749, 6. Samuelsson (Švéd.) 700, ...23. Krčmář 271, 36. Moravec 149, 73. Žemlička 17, 83. Krupčík (oba ČR) 7, 85. Štvrtecký 6.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články