České tenistky v Dubaji: Plíšková, Martincová a Krejčíková postoupily, Vondroušová a Kvitová končí

Česká tenistka Karolína Plíšková ve druhém kole turnaje v Dubaji porazila 6:3, 6:7 a 6:2 Anastasiju Sevastovovou z Lotyšska. Do osmifinále postoupily také Barbora Krejčíková po vítězství 6:3, 6:1 nad Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska a kvalifikantka Tereza Martincová, která vyřadila 6:1 a 6:4 jedenáctou hráčku světa Kiki Bertensovou z Nizozemska. Na turnaji skončila Petra Kvitová, která vzdala za stavu 2:6, 4:3 duel proti Švýcarce Jil Teichmannové.

Dubaj (Aktualizováno: 18:52 9. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková.

Karolína Plíšková. | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters

Druhá nasazená Plíšková mohla o postupu do osmifinále rozhodnout už ve druhém setu. Finalistka turnaje z roku 2015 vedla 5:3, měla dva mečboly, ale Sevastovová vybojovala tie-break. V něm česká favoritka vedla 4:1, ale Lotyška nakonec uspěla 7:5.

V zápase si nepřijdu v klidu, hodnotí Plíšková své výsledky. Po Austrálii si alespoň užila zimu v Česku

Číst článek

Musel tak rozhodnout třetí set, ve kterém osmadvacetiletá Plíšková překvapení nedopustila.

Její další soupeřkou bude vítězka zápasu mezi Kristinou Mladenovicovou z Francie a Američankou Jessicou Pegulaovou, která ji minulý týden vyřadila ve čtvrtfinále turnaje v Dauhá.

Karolína Plíšková postoupila přes Anastasiju Sevastovovou:

Vondroušová končí

Jednadvacetiletá Vondroušová naopak dobře rozehraný zápas nezvládla. Po zisku prvního setu dostala od šestnáctileté Gauffové „kanára“.

I když v rozhodující sadě dokázala smazat ztrátu 1:3, okamžitě po vyrovnání přišla o podání a Američanka nabídnutou šanci využila.

Martincová a Krejčíková pokračují

Další soupeřkou Gauffové bude Martincová. Šestadvacetiletá hráčka dosáhla vítězstvím nad Bertensovou, které nevyšel ani druhý zápas po operaci achilovky, životní výhry.

Pokud Martincová porazí i světovou čtyřicítku Gauffovou, měla by se ze současné 125. příčky světového žebříčku poprvé v kariéře dostat do elitní stovky.

Krejčíková měla zápas s Ostapenkovou od začátku pod kontrolou. Pětadvacetiletá tenistka využila šest ze sedmi brejkbolů a ve třetím kole může narazit na dvojnásobnou vítězku turnaje Elinu Svitolinovou z Ukrajiny. Pátá hráčka světa ve druhém kole hraje se Světlanou Kuzněcovovou z Ruska.

Kvitová vzdala

Úspěšná pouť turnajem v Dauhá korunovaná sobotním triumfem se zřejmě podepsala na Kvitové, jež nedohrála svůj zahajovací duel proti Teichmannové.

Česká tenistka si prvním setu nechala několikrát na kurtu ošetřit zraněnou horní část pravé nohy a sadu prohrála hladce 2:6.

Ve druhém setu se vítězka turnaje z roku 2013 dostala do vedení 4:1, pak ji ale znovu začaly sužovat zdravotní problémy a poté, co hladce prohrála sedmý game na 4:3, přišla za švýcarskou soupeřkou k síti a utkání vzdala. Podle informací Radiožurnálu odstoupila Kvitová kvůli potížím s pravým přitahovačem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme