Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN PLAY-OFF: Olomouc opět udivuje a zaskočila Plzeň, Vítkovice přehrály Kometu

Co na tom, že v neděli olomoučtí hokejisté v Plzni schytali debakl (1:9), protože v prvním duelu předkola play-off to byla jiná. Hanáci zvítězili díky dvěma trefám Jana Káni na západě Čech 2:1. První bod v sérii s Kometou uzmuly Vítkovice už s uzdraveným Dominikem Lakatošem. Hradec Králové pak udržel ofenzivu Litvínova na uzdě a slavil po výsledku 2:0. Jeho východočeský rival Pardubice také uspěl, když porazil 2:1 nebezpečné Karlovy Vary.

Olomoučtí hokejisté Jan Káňa a Lukáš Nahodil slaví gól
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Hradec Králové - Litvínov 2:0 (Stav série: 1:0)

Plán kouče Vladimíra Růžičky staršího v prvním letošním utkání play-off vyšel na výbornou. Hokejisté Hradce Králové získali první bod v sérii předkola s Litvínovem po výhře 2:0. Skórovali útočníci Aleš Jergl a Kelly Klíma, gólman Marek Mazanec pak udržel svou 13. nulu v extralize v kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání předkola play-off Hradec Králové - Litvínov

Plzeň - Olomouc 1:2 (Stav série: 0:1)

Hanáci to už letos proti favoritovi několikrát dokázali, zdolali Třinec nebo Spartu, v play-off teď Plzeň. Z ledu Západočechů pojedou minimálně s jedním bodem v sérii předkola, když zvítězili 2:1. Olomoucké hokejisty spasil dvěma trefami Jan Káňa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání předkola play-off Plzeň - Olomouc

Vítkovice - Kometa Brno 2:1 po prodloužení (Stav série: 1:0)

Panovaly velké obavy, zda do play-off naskočí. Klíčový útočník Vítkovic Dominik Lakatoš nejen, že do prvního zápasu předkola naskočil, ale také jej rozhodl. Kometa Brno sice pět a půl minuty před koncem základní hrací doby srovnala, ale reprezentační forvard přisoudil Ostravanům první bod v sérii a výhru 2:1 trefou v úvodní minutě prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 1. utkání předkola play-off Vítkovice - Brno

Pardubice - Karlovy Vary 2:1 (Stav série: 1:0)

Většinu zápasu se zdálo, že první bod v sérii hokejisté Pardubic získají ve větším klidu, ale bylo z toho drama. Dynamo vedlo nad Karlovými Vary už 2:0, jenže po snížení Jakuba Fleka se Energie dostala ještě do záverečného náporu. Svěřenci Richarda Krále však zápas dovedly do vítězného konce po výsledku 2:1, rozhodující trefu zaznamenal Andrej Kosticyn díky perfektní pobídce od Tomáše Zohorny. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. utkání předkola play-off Pardubice - Karlovy Vary

Všechny série předkola play-off rozebral nový díl Hokej fokus podcastu:

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články