Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Krčmář ve sprintu čistil terče a těší se na sobotní stíhačku s Moravcem

Při nástřelu před sprintem se sice biatlonista Michal Krčmář trápil, ale v závodu měl mušku přesnou a skončil dvanáctý. Do stíhacího závodu těsně prošel i s kariérou se loučící Ondřej Moravec. Krčmář se proto s předstihem těší na společnou fotku po sobotním měření sil.

Michal Krčmář
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Při nástřelu se Krčmář nemohl na střelnici srovnat. Použil skoro sedmdesát nábojů, zatímco normálně mu stačí polovina. "Byl jsem tam do poslední vteřiny, vůbec jsem se do toho nemohl dostat, neměl jsem grupeto. Až ke konci nástřelu jsme se srovnal," popsal.

Ve sprintu ale navázal na výkon z nedělního stíhacího závodu a trefil všechny terče. "Na to, jak to vypadalo, beru dvě nuly všema deseti," oddechl si Krčmář. Poprvé v sezoně má šest položek v řadě bez jediného zaváhání. "Jsem rád, že se držím na vysokém střeleckém standardu i ke konci sezony. Střelecké položky nejsou špatné a musím čekat na příležitost, kdy mě pustí (soupeři) dopředu i na trati," usmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih českých střeleb ve sprintu biatlonistů SP v Novém Městě na Moravě

Na střelnici se naopak nedařilo Moravcovi. Trojnásobný olympijský medailista minul třikrát, jednou vleže a dvakrát vstoje. "Raději nebudu nic víc říkat, byl bych možná trošku sprostej," konstatoval, ale po svém posledním sprintu v kariéře si nechtěl kazit náladu. "Tady už není proč zoufat. Škoda je jen dobrého člověka," doplnil s nadhledem Moravec.

Zdálo se, že se nevejde mezi šedesátku postupujících, ale nakonec skončil na 59. místě, což mu účast v sobotní stíhačce zajistilo. Radost z toho měl i Krčmář. "Chci si s ním udělat fotku po našem posledním společném individuálním závodě. Ondra je osobnost nejen pro sport, ale i lidsky. Nostalgie a emoce jsou velké," přiznal Krčmář.

Moravec se definitivně rozloučí s kariérou v neděli. Zatím stále není jasné, jestli pojede smíšenou štafetu, nebo mix dvojic. "Je to dilema. Kdyby tady byli lidi, tak jednoznačně řeknu singl mix. Chtěl bych tady být naposled. Prostě to zavřít," má jasno Moravec. Ale fanoušci v ochozech kvůli koronaviru nebudou.

Jeho srdce by velelo, aby se loučil při smíšené štafetě, s kterou právě na Vysočině v roce 2013 vybojoval bronz. "Moji první velkou medaili, takže to je řekněme citová záležitost, ale v tuhle chvíli úplně nevím, co je lepší," pokračoval Moravec.

Do stíhacího závodu postoupili všichni Češi. Vedle Krčmáře a Moravce i Jakub Štvrtecký a medailisté z nedávného juniorského mistrovství světa Mikuláš Karlík a Vítězslav Hornig. "Využili, že startovní pole se na trati srovnalo, trefili se a jedině dobře. Tohle ten náš tým potřebuje, abychom na sebe tlačili," zakončil Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články