Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nemocnici se porouchal kyslík, sedm pacientů s covidem na JIP zemřelo. Ministr rezignuje

Autor: ČTK - 
13. března 2021
16:14

Kvůli zhruba hodinovému výpadku dodávky kyslíku zemřelo v jordánské nemocnici u Ammánu na jednotce intenzivní péče nejméně sedm pacientů s covidem-19. Dnes o tom podle agentury AP informoval jordánský ministr zdravotnictví, který zároveň oznámil, že za případ přijímá plnou odpovědnost a že předal předsedovi vlády rezignaci.

K výpadku dodávky kyslíku došlo ve vládní nemocnici ve městě Salt, která se stará o zhruba 150 koronavirových pacientů. Podle ministra výpadek „velmi pravděpodobně“ zapříčinil smrt sedmi pacientů, věc se ale bude vyšetřovat.

„Přebírám za tento incident plnou morální odpovědnost a podal jsem rezignaci předsedovi vlády,“ řekl politik. Do zařízení vzdáleného asi 30 kilometrů od hlavního města Ammánu se podle oficiální televize vydal král Abdalláh II. Na místě nařídil, aby svou funkci opustil i ředitel nemocnice.

Jordánsko, které má zhruba deset milionů obyvatel, zaznamenalo od začátku pandemie 464.000 nakažených, z nichž více než 5200 s covidem-19 zemřelo. Očkovací kampaň země spustila v lednu.

Video  Blatný o testování: Firmy mají testovat své zaměstnance, ne je posílat, aby zabírali místa veřejnosti  - Blesk Zprávy / ČTK
Video se připravuje ...

nespokojeny ( 14. března 2021 21:46 )

Přečteš nadpis a pak článek. Opakovaně zjistíš, že novinářská žumpa nedá pokoj.

PavelSki ( 14. března 2021 11:04 )

Jestliže napíšou do titulku, že ministr nebo premiér sám rezignoval po průšvihu, opravdu se ještě někdo domnívá, že je to článek z naší domoviny

babilida ( 14. března 2021 08:44 )

Přesně tak,předpojatý nadpis článku a čekat na davy nachytaných "klikařú"! Bohužel, stokrát opakovaný vtip, přestává být vtipem !!

marmat ( 13. března 2021 20:57 )

TITULEK Blesku opět "jako Semtex".....musíte rozkliknout !!!
Mnoho natěšených na pád Blatného se div nepotěšilo i "nad nebožtíky!"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa