Krejčíková na bývalou světovou jedničku nestačila, z titulu se v Dubaji raduje Španělka Muguruzaová

Česká tenistka Barbora Krejčíková na svůj první singlový titul v kariéře nedosáhla. Pětadvacetiletá rodačka z Brna ve finále turnaje v Dubaji podlehla bývalé světové jedničce Garbiňe Muguruzaové ze Španělska 6:7 a 3:6. Krejčíková po zápase uznala, že její soupeřka měla duel pod kontrolou. „Garbiňe když potřebovala, tak mi dala eso, nebo přímý bod ze servisu,“ řekla Radiožurnálu.

Dubaj (Aktualizováno: 20:17 13. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Profimedia

Krejčíková dokázala Muguruzaové vzdorovat jen v prvním setu. V tie-breaku si dokonce vypracovala setbol, ale nakonec zkrácenou hru ztratila 6:8.

Soupeřky nevěděly, co ode mě očekávat, komentuje Krejčíková své vítězné tažení v Dubaji

Číst článek

V druhé sadě jako první neudržela podání a sedmadvacetiletá Španělka už výhodu nepustila. Na třetí pokus v roce 2021 oslavila finálové vítězství. Celkově získala devátou trofej.

„Garbiňe když potřebovala, tak mi dala eso, nebo přímý bod ze servisu. Vím dlouhodobě, že to je něco, na čem musím zapracovat, abych mohla s takovýma hráčkama hrát vyrovnaně. Určitě taky její mentální stránka, ona byla pořád bojovala, makala a byla soustředěná. To jsou věci, ve kterých se člověk může zlepšit a ve kterých bych se chtěla zlepšit,“ řekla po zápase Radiožurnálu Krejčíková.

Krejčíková, která má na kontě sedm titulů ve čtyřhře včetně dvou z grandslamů, tak stejně jako v prvním finále dvouhry v kariéře v roce 2017 v Norimberku neuspěla.

Přesto si vylepšila dosavadní maximum ve světovém žebříčku, v němž se z 63. příčky posune na 36. místo. Nejvýše dosud byla devětapadesátá.

mim, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme