Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

SOUHRN PLAY-OFF: Olomouc dorazila Plzeň a Hradec zase Litvínov. Kometa a Vary ještě žijí

Co se stalo v základní části, neplatí v play-off. Stará hokejová pravda se ukázala na případu souboje Olomouce s Plzní. Dvanáctý celek po základní části, který vyzve ve čtvrtfinále Spartu, jasně přehrál v předkole favorizované indiány. Postupuje po výsledku 3:0 na zápasy, přičemž poslední duel Hanáci vyhráli 2:1. Hradec Králové stejně rychle ukončil sérii s Litvínovem, kde zvítězil 5:1. Kometa ještě žije, když doma rozhodla bitvu s Vítkovicemi 2:1 v prodloužení a série pokračuje. Stejným výsledkem uspěla Energie, která si s Pardubicemi zahraje čtvrté utkání.

Radost Olomoučanů po postupu v play-off přes Plzeň
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Kometa Brno - Vítkovice 2:1 po prodloužení (Stav série: 1:2)

Nervozita byla na ledě cítit, ale Brno ještě žije. Hokejisté Komety zdolali ve třetím utkání předkola play-off Vítkovice 2:1 v prodloužení. Domácí mohli prohrávat po trefě bývalého Brňana Jana Hrušky, rozhodčí ale gól neuznali pro nedovolené bránění na gólmana. Po gólech Petera Muellera a opět Hrušky se šlo do prodloužení. V něm drtivý tlak Komety zužitkoval tečovanou střelou kapitán Martin Zaťovič.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání předkola play-off Brno - Vítkovice

Olomouc - Plzeň 2:1 (Konečný stav série: 3:0)

Na čtvrtý pokus to Olomouci v play-off na Plzeň vyšlo. V předkole Hanáci vyprovodili indiány hladce 3:0 na zápasy, přičemž poslední utkání doma zvládli 2:1. O dvě branky se postarali z brejků Petr Strapáč a Jakub Navrátil. Je jasné, že "Mora" narazí na vítěze základní části Spartu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání předkola play-off Olomouc - Plzeň

Litvínov - Hradec Králové 1:5 (Konečný stav série: 0:3)

Série vítězství Hradce Králové nad Litvínovem se protáhla na osm v řadě. Chemikům skončila sezona, když doma padli jasně 1:5 a sérii předkola play-off hokejové extraligy s Mountfieldem nezvládli po výsledku 0:3 na zápasy. Východočeši dominovali v první části po trefách Šaldy, Blaina a Orsavy. Ve druhé třetině pak předvedl gólový úprk Zachar a další trefu přidal Smoleňák. O snížení se postaral už jen Jarůšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. utkání předkola play-off Litvínov - Hradec Králové

Karlovy Vary - Pardubice 2:1 po prodloužení (Stav série: 1:2)

Rozhodující gól, o kterém se ještě nejspíš povedou debaty. Ovšem platil a hokejisté Karlových Varů porazili ve třetím utkání předkola Pardubice 2:1 v prodloužení. V sérii hrané na tři vítězství tak snížili na 1:2. Západočeši otočili zápas díky dvěma gólům Martina Kohouta, který nejprve v čase 57:58 zachránil jejich sezonu a pak v 78. minutě rozhodl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články