České smíšené štafetě se nedařilo ve střelbě, Krčmář ji v Novém Městě dovezl na 11. místě. Slaví Norové

Čeští biatlonisté obsadili ve smíšené štafetě v Novém Městě na Moravě jedenácté místo. Kvarteto Jessica Jislová, Markéta Davidová, Mikuláš Karlík a Michal Krčmář zopakovalo umístění ze světového šampionátu. Závod Světového poháru na Vysočině s velkou převahou ovládli mistři světa z Norska.

Nové Město na Moravě (Žďársko) (Aktualizováno: 12:25 14. 3. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář

Michal Krčmář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Češi doplatili na špatnou střelbu. Nikdo nepředvedl čistou položku, spotřebovali celkem sedmnáct náhradních nábojů. Nejlépe si vedla Davidová, která se třemi dobitími posunula štafetu ze šestnáctého místa na sedmou příčku.

Moravcovo biatlonové loučení. ‚Obrovská osobnost, skvělý přátelský chlap,‘ klaní se ostatní závodníci

Číst článek

Debutant Karlík přijel na první položku jako šestý, ale pak musel na trestné kolo a Češi se znovu propadli. Na střelnici se nedařilo ani finišmanu Krčmářovi. Ten projížděl cílem s vlajkou, na které byl pozdrav fanoušků z Letohradu končícímu Ondřeji Moravcovi.

Na vítězné Nory Česko ztratilo přes čtyři minuty a ani ve třetí smíšené štafetě této sezony neproniklo do nejlepší desítky.

Norsko naopak dobíjelo jen čtyřikrát a hned po prvním úseku vítězky SP Tiril Eckhoffové se jasně dostalo do čela. Marte Olsbuová Röiselandová a bratři Tarjei a Johannes Thingnes Böovi žádné komplikace nepřipustili. Norové vyhráli o více než minutu před Itálií.

Třetí bylo Švédsko, i když celý jeho trenérský tým skončil po pozitivním testu jednoho z koučů v karanténě. Na střelnici tak museli zaskakovat závodníci, kteří se dnes nedostali do nominace.

Letošní dvoutýdenní program Světového poháru v Novém Městě na Moravě uzavře od 13.45 smíšená štafeta dvojic, ve které se Moravec rozloučí s kariérou. Spolu s ním bude závodit Lucie Charvátová.

Michal Krčmář v cíli smíšené štafety s děkovným transparentem | Foto: Luboš Pavlíček | Zdroj: ČTK

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě (Žďársko):
Smíšená štafeta (4x6 km): 1. Norsko (Eckhoffová, Röiselandová, T. Bö, J. T. Bö) 1:01:24,1 (0 tr. okruhů + 4 dobíjení), 2. Itálie (Vittozziová, Wiererová, Windisch, Hofer) -1:08,7 (0+10), 3. Švédsko (E. Öbergová, Magnussonová, Nelin, Ponsiluoma) -1:22,7 (0+10), 4. Francie -1:42,3 (1+9), 5. Ukrajina -2:16,5 (1+10), 6. USA -2:26,4 (0+7), ...11. ČR (Jislová, Davidová, Karlík, Krčmář) -4:10,3 (1+17).

13.45 štafeta smíšených dvojic.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme