Hokejisté Brna otočili sérii s Vítkovicemi a slaví postup do čtvrtfinále play off, čeká je Třinec

Hokejisté Brna vybojovali postup do čtvrtfinále extraligy. V rozhodujícím pátém utkání předkola play off vyhráli ve Vítkovicích 3:1 a celou sérii po třech vítězstvích v řadě otočili z 0:2 na celkových 3:2 na zápasy. Kometa se ve čtvrtfinále utká s Třincem.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kometa tak otočila sérii z 0:2 na zápasy na 3:2 a ve čtvrtfinále na čtyři vítězná utkání vyzve druhý celek základní části Třinec, na jehož ledě série o víkendu odstartuje.

Hokejový útočník Mandát měl pozitivní test na kokain a dva roky si nezahraje, v klubu končí

Číst článek

Vstup do rozhodující partie mělo Brno famózní. Z první akce se dvakrát do zakončení dostal Vincour a Dolejše z třetího pokusu překonal Valský, který jen naslepo z otočky nahodil puk z úhlu na bránu. Na vedoucí gól Brno čekalo 47 sekund.

Hosté měli v prvním dějství více ze hry, více nebezpečných střel a jejich aktivita nejvíce narostla po vynucené výměně vítkovických gólmanů, když Dolejše po zásahu do masky na pět minut musel zastoupit náhradník a extraligový nováček Peksa. Brno to okamžitě zkoušelo ze všech pozic, v největší šanci ale Šoustal zblízka minul horní roh brány.

Vítkovice z první třetiny vytěžily maximum. V 18. minutě překvapil Vejmelku pokusem z nulového úhlu Fridrich.

Typický zápas o všechno strádal ve druhé části jen gólovými momenty. Jednu z mála možností si za stavu 1:1 vytvořili domácí, ale Schleiss po kontru v přečíslení Vejmelku nepřekonal.

Důležitou roli tak sehrály přesilovky, a to hrály obě strany disciplinovaně. Z třetí přesilovky Komety však uhodilo a v 38. minutě umístěnému pokusu Muellera z osy hřiště hodně pomohl stínující Rákos před vítkovickým brankářem, který měl zakrytý výhled.

Brno v třetí části upevnilo střední pásmo a Vítkovice se přes veškerou snahu nemohly dostat do šancí a nedokázaly to ani v jediné přesilové hře. Domácí v závěrečné pětiminutovce sice soupeře svírali, ale s nahozenými puky na bránu Brno nemělo problémy.

Proto už více než dvě minuty před koncem Ostravané odvolali gólmana, ale aniž by na Vejmelku vystřelili, přišli o puk a Zaťovič ho i přes Lakatošovo sražení dovezl do prázdné brány.

Předkolo play off hokejové extraligy - 5. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Kometa Brno 1:2 (1:1, 0:1) po druhé třetině
Branky a nahrávky: 18. Fridrich (Dej, Werbik) - 1. Valský (Vincour, Rákos), 38. Mueller (Zámorský). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Ondráček, Špůr.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme