Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mladá Boleslav vynulovala Pardubice a má první čtvrtfinálový bod

Mladá Boleslav vstoupila do čtvrtfinálové série domácím vítězstvím 2:0 nad Pardubicemi. Bruslaři museli v úvodu druhé třetiny skousnout hned dvě neuznané branky, přesto se dostali do vedení po přesilovkovém zásahu Adama Zbořila. Pojistku přidal do prázdné branky kapitán Středočechů Martin Ševc. Své první čisté konto v play-off vychytal Jan Růžička. Mladá Boleslav zdolala doma Dynamo už potřinácté za sebou.

Adam Zbořil střílí vítězný gól do sítě Pardubic
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Mladoboleslavští nastoupili do zápasu po jedenácti dnech herní odmlky, ale na jejich výkonu to nebylo znát. Během první třetiny měli jasnou střeleckou převahu, jenže do skóre ji promítnout nedokázali. Domácí gólman Růžička musel vytáhnout skvělý zákrok proti Ďalogovi.

"Dneska byla - až na posledních deset dvanáct minut - Mladá Boleslav lepším týmem. Domácí vyhráli zaslouženě. Nám chyběl pohyb, chyběla taková ta lehkost, dostali jsme se do hry až kolem té padesáté minuty, což je málo," řekl trenér poražených Richard Král.

Po sedmi odehraných minutách při hře ve čtyřech na obou stranách využil zaváhání hráčů Dynama Claireaux.

Při zakončení zvolil rychlou střelu, pardubický brankář Klouček sice netušil, kde má kotouč, a prošel mu mezi betony, ale nikoliv za brankovou čáru.

V úvodu druhé části se dostal trochu nenápadně sám až před Kloučka Strnad, jeho chytré zakončení ale strážce pardubického brankoviště zastavil levým betonem.

O chvilku později už Středočeši po povedené souhře skórovali, jenže krátce předtím sudí přerušili hru, když se v rohu kluziště z ledu dlouho nezvedal otřesený Ševc.

Jen o minutu později skončil puk za Kloučkovými zády znovu, když se odrazil do branky poté, co si ho chtěl Kousal zpracovat nohou.

A domácí měli opět smůlu. Po přezkoumání situace na videu zůstal stav bezbrankový, neboť kopnutí nohou posoudili rozhodčí jako úmyslné. Na třetí pokus už to Bruslařům vyšlo: ve 35. minutě na konci krásné kombinace v početní výhodě byl Zbořil a na brankovišti usměrnil za Kloučka Kotalovu nahrávku.

"Jak nám bylo po dvou neuznaných gólech? Především jsme se snažili zachovat si chladnou hlavu, protože jsme viděli, že kluci jsou v tlaku, tak abychom to nějak nenarušili zbytečnými emocemi. Myslím, že se nám to i vyplatilo, kluci dali pak krásný gól v přesilovce, který byl před koncem druhé třetiny důležitý," řekl domácí kouč Pavel Patera.

"Ve druhé třetině měla Bolka tlak, ale myslím, že to bylo asi posouzené správně. V tom prvním případě tam bylo nějaké zranění, takže bylo pískáno dříve, ve druhém byl puk podle mého názoru evidentně kopnutý nohou," okomentoval sporné situace trenér Král.

Ve 44. minutě po Ševcově zaváhání mohl v oslabení vyrovnat Roman, jenže Růžička byl proti. Na druhé straně nevyužili příležitosti k navýšení náskoku Cienciala a Zbořil.

Růžička si pak pohlídal střelu Kratochvila, ale v čase 58:06 přišla pro domácí komplikace v podobě Strnadova trestu. Přesilovku umocnili hosté odvoláním gólmana, čehož využil Ševc.

"První dvě třetiny jsme byli bruslivější a měli jsme i víc šancí a zajímavých momentů. Škoda že to bylo po těch dvou třetinách jen 1:0, ale chtěli jsme samozřejmě jít do vedení, což se nám povedlo. I když jsme šli dvě minuty před koncem do čtyř, kluci odehráli to oslabení parádně, padnul navíc gól na 2:0. Jsme rádi za první krok, první výhra je důležitá," uvedl Patera.

BK Mladá Boleslav - Dynamo Pardubice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 35. A. Zbořil (Kotala, Ševc), 60. Ševc. Rozhodčí: Hodek, Horák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Šidlík, Pláněk, D. Moravec, Fillman, Bernad - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - D. Šťastný, A. Zbořil, Kotala - Jääskeläinen, Claireaux, Cienciala - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: R. Rulík a P. Patera.

Pardubice: M. Klouček - Nakládal, Vála, Ďaloga, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Bučko - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, T. Zohorna, R. Kousal - O. Rohlík, O. Roman, L. Horký - A. Kosticyn, M. Kratochvil, Pochobradský. Trenér: R. Král.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články