Brankář Sevilly Bono skóroval a zajistil svému týmu remízu! Benzema byl opět hrdinou Realu

Brankář Sevilly Bono skóroval a zajistil svému týmu remízu! Benzema byl opět hrdinou Realu
AKTUALIZOVÁNO

Real Betis v páteční předehrávce osmadvacátého kola La Ligy porazil Levante 2:0. Bilbao v sobotu odpoledne remizovalo s Eibarem. Real Madrid díky dvěma brankám Karima Benzemy porazil Celtu Vigo. Velké překvapení, a nejen na výsledku, se pak odehrálo na hřišti Realu Valladolid, kde hrála Sevilla.

Sevillský Betis letos podává sympatické výkony a má na dosah účast v pohárové Evropě a potvrdil to i doma proti Levante. Až do sedmdesáté minuty to vypadalo na bezbrankovou remízu, pak ale skóre 0:0 prolomil domácí střelec Nabil Fekir, někdejší hvězda Lyonu. Na jeho trefu poté navázal Juanmi a Betis tak zvítězil nad soupeřem z Valencie 2:0.

Bilbau se letos nedaří podle představ a místo boje o evropské poháry se pohybuje ve středu tabulky. Proti Eibaru, který se nachází na sestupových pozicích, se jednoznačně očekávaly tři body, jenže to se nepotvrdilo. Baskové s Eibarem pouze remizovali 1:1. Vše podstatné se stalo v prvních dvaceti minutách, skóre sice nejprve otevřel domácí Berchiche s minulostí v Paříži, poté ale srovnal Kike a další branka už nepadla.

Real Madrid po úspěšném týdnu v Lize mistrů, kdy postoupil do čtvrtfinále na úkor Atalanty Bergamo, zavítal na půdu nevyzpytatelné Celty Vigo. V první půli se ale utkání vyvíjelo dobře, dvě branky vstřelil Karim Benzema. Jenže klidný průběh zápasu to vůbec nebyl, před pauzou Celta Vigo snížila a v druhé půli se snažila o vyrovnání, to se ale naštěstí pro Zidanovu družinu nestalo a Bílý balet tak sbírá cenné tři body, které mohou být ve finální tabulce klíčové. Ke konci navíc ještě vítězství po Benzemově asistenci gólem na 3:1 jistil Asensio.

Souboj dalšího outsidera s týmem ze středu tabulky představoval duel Huescy s Osasunou. Poslední tým La Ligy a velký kandidát na sestup remizoval se svým soupeřem 0:0. 

Čtvrtá Sevilla bojuje o účast v dalším ročníku Ligy mistrů, z které nedávno vypadla, a nelehký duel ji čekal na hřišti Realu Valladolid. Pouze na lavičce tentokrát seděl český gólman Tomáš Vaclík. Domácí šli před poločasem do vedení a vypadalo to, že skóre 1:0 vydrží až do závěrečného hvizdu. Jenže při závěrečném tlaku Sevilly šel dopředu i brankář Bono a byl to právě on, kdo dopravil míč do sítě a v závěrečných vteřinách vyrovnal na 1:1.

La Liga, 28. kolo:

Real Betis Sevilla - Levante 2:0 (0:0)
Branky: 70. Fekir, 76. Juanmi

Athletic Bilbao - Eibar 1:1 (1:1)
Branky: 9. Berchiche, 17. Kike

Celta Vigo - Real Madrid 1:3 (1:2)
Branky: 40. Mina - 20. a 30. Benzema, 90+4. Asensio

Huesca - Osasuna 0:0 (0:0)

Real Valladolid - Sevilla 1:1 (1:0)
Branky: 44. Orellana (pen.) - 90+4. Bono