Faksa s Noskem se zapsali v NHL mezi střelce, jejich týmy ale na soupeře nestačily

Hokejistům Dallasu nestačil gól Radka Faksy a podlehli doma v nedělním utkání NHL Nashvillu 3:4 po samostatných nájezdech. Skóroval i Tomáš Nosek, který dal jedinou branku Vegas při prohře 1:3 na ledě Los Angeles. Pavel Zacha asistoval u vítězné trefy New Jersey, které zvítězilo v Pittsburghu 2:1 v prodloužení. Ondřej Palát podpořil přihrávkou výhru Tampy Bay 5:3 nad Floridou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Faksa

Radek Faksa | Foto: Jerome Miron | Zdroj: Reuters

Faksa zvyšoval v 11. minutě tečí už na 2:0 a připsal si čtvrtý gól sezony. Dallas vedl ještě 3:1, ale Nashville na konci druhé třetiny snížil a v 55. minutě vyrovnal Eeli Tolvanen. O výhře Predators rozhodl v páté sérii rozstřelu Calle Järnkrok.

Nosek vyzrál v 57. minutě na Calvina Petersona, který byl se 41 zákroky hlavním hrdinou zápasu. Český útočník ho o nulu připravil hezkou individuální akci, při níž převzal puk na útočné modré čáře, přebruslil na levé straně obránce a snížil na 1:2.

Jakékoli naděje Vegas na prodloužení série pěti výher vzal už za 55 sekund Jeff Carter, který uspěl v sólovém úniku s bekhnedovou kličkou a přidal třetí gól Los Angeles.

Zacha byl ve druhé třetině blízko gólu za stavu 1:1, ale jeho střelu v oslabení zastavilo břevno. Český útočník se zapsal do statistik až v prodloužení. Přihrávkou uvolnil na pravé straně rozjetého Jespera Bratta, který objel branku a zasunul puk u levé tyče.

Tampa Bay zvýšila svůj náskok v čele soutěže na rozdíl čtyř bodů před Washingtonem, New Yorkem Islanders a Floridou, kterou udolala až v zavěru. Vítězný gól dal v 51. minutě v přesilové hře za stavu 3:3 Tyler Johnson.

Výhru mohl zpečetit při power play trefou do prázdné branky Palát, ale v útočném pásmu přihrál nesobecky Bradenu Pointovi. Rodák z Frýdku-Místku vede produktivitu českých hráčů s 28 body (11+17) před Davidem Pastrňákem z Bostonu (14+12).

NHL:
Pittsburgh - New Jersey 1:2 v prodl., Dallas - Nashville 3:4 po sam. nájezdech, Tampa Bay - Florida 5:3, Los Angeles - Vegas 3:1.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme