Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kometa neuhrála proti Třinci ani zápas, Oceláře do semifinále poslal dvougólový Hrehorčák

Ani Třinec se ve čtvrtfinále nezdržel déle, než bylo nutné. Oceláři ve čtvrtém utkání série s Kometou vyhráli v Brně 4:1 a doplnili v semifinále už jisté postupující Liberec a Mladou Boleslav. Kometa se prosadila zásluhou Jakuba Klepiše jako první, Třinec ale skóre otočil. Dvěma góly přispěl k postupové výhře Ocelářů Patrik Hrehorčák.

Radost hokejistů Třince
zdroj: ČT4 autor: Václav Šálek

Po utkání majitel Komety Libor Zábranský oznámil, že v příští sezoně už nepovede tým jako trenér. Nástupce hledá. "Něco rozjednáno máme, ale dokud není nic podepsáno, tak to nebudu komentovat. Trénuji šestnáct let v tahu a musím si už odpočinout," řekl Zábranský. Za osobní i klubové priority nyní označil výstavbu nové haly a zmírnění ekonomických dopadů koronavirové pandemie.

Hosté rozhodli o vítězství dvěma brankami na začátku druhé třetiny. V dalším průběhu si vedení zkušeně hlídali a ještě jej navýšili. Podobně jako Sparta, Mladá Boleslav a Liberec pronikl i Třinec do semifinále bez ztráty jediného zápasu. Dvěma góly se o to dnes postaral Patrik Hrehorčák.

"Jsme rádi, že se nám podařilo takto postoupit. Musím celému týmu poděkovat. Těšíme se na semifinále, ať už to bude s kýmkoliv," řekl trenér Třince Václav Varaďa. Postup Sparty posléze rozhodl o tom, že jeho svěřence čeká série s Mladou Boleslaví.

Třinec oplatil Kometě finálovou prohru z roku 2018, po výhře 4:1 na zápasy tehdy Brňané slavili titul. Oceláři získali titul o rok později a nyní jako obhájci postoupili mezi nejlepší čtveřici podesáté.

Naopak Brno zakončilo sezonu nezdarem. Od roku 2009 hrálo čtvrtfinále šestkrát a nyní z něj poprvé nepostoupilo. Poprvé také Kometa ve vyřazovací fázi nevyhrála v sérii ani jeden duel. "Těžko se to hodnotí, když jsme nevyhráli ani jeden zápas. Alfou i omegou celé série byly góly, my jsme jich dali málo," řekl asistent brněnského trenéra Jiří Horáček.

Psychická výhoda po úvodním buly dnešního duelu byla na straně hostů a umocnit ji mohl po 70 vteřinách Hrňa, jenže po přečíslení brněnské obrany trefil horní tyč Vejmelkovy branky. Kometa musela nekompromisně šlapat do ofenzivy, dobře bruslila, ovládla střední pásmo a dočkala se i kýženého vedení. Po individuální akci na levém křídle prostřelil Kacetla veterán Klepiš. "Jsem rád, že nás to nepoznamenalo, kluci zabojovali a otočili to v náš prospěch," řekl třinecký brankář.

Jenže Brnu vydrželo vedení pouze tři a půl minuty. Před Vejmelkou uplatnil důraz Rodewald a vyrovnal. Domácí zase museli usilovat o získání náskoku, ale na Třinec si nevyšlápli. Naopak. Hned první brněnské vyloučení skončilo využitou přesilovkou a o necelé čtyři minuty později dali hosté třetí gól. Trefy Stránského i Hrehorčáka měly mnoho společného - důraz před brankou, rychlejší a přesnější orientaci.

Brno se dostalo do kritické situace. Hráči bojovali, snažili se, ale Oceláři potvrzovali svoji dominanci v celé sérii. Hráli organizovaně v obraně, nedělali chyby a drželi Brňany na dvoubrankovém rozdílu. "Dobře jsme se pohybovali, byli jsme lepší v útočném pásmu, což platilo o celé sérii," dodal Varaďa.

Třetí třetina to všechno jen potvrdila. Třinec uzavřel cestičky ke své brance, pohlídal si brněnskou kombinaci i pokusy o nájezdy. Sám ještě jednou udeřil a gól z hole Hrehorčáka byl tečkou za čtvrtfinálovou sérií. Oceláři hladce prošli do semifinále, Kometu porazili ve všech osmi zápasech této sezony.

Kometa Brno - Oceláři Třinec 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Klepiš (V. Němec, Gulaši) - 16. Rodewald (Michael Špaček, Gernát), 22. M. Stránský (M. Kovařčík, Martin Růžička), 26. Hrehorčák (Rodewald, Dravecký), 51. Hrehorčák (Dravecký). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 6:4, navíc Barinka 10 min. a do konce utkání, Kučeřík (oba Brno) do konce utkání. Využití: 0:1. Konečný stav série: 0:4.

Brno: Vejmelka - Bartejs, F. Král, Zámorský, Kučeřík, S. Svozil, Gulaši, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - V. Němec, Klepiš, Plášek - Schneider, Rákos, Valský - T. Šoustal, Střondala, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Jaroměřský, D. Musil, Kundrátek, Freibergs - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, Michael Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - O. Kovařčík. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články