Největší české SUV projde omlazovací kúrou. Škoda ukázala nový Kodiaq

Mladoboleslavská automobilka odhalila nové kresby chystaného faceliftu Škody Kodiaq, které veřejnosti představí za dva týdny. Jeden obrázek ukazuje změny na přídi vozu. Z hlediska designu jde jen o mírný posun.

Škoda Kodiaq přišla na trh v roce 2016, nyní je tedy čas na facelift, který model v polovině jeho životního cyklu mírně zmodernizuje. Odhalení nové verze ve Škodě plánují na 13. dubna. Už nyní ale automobilka začala se zveřejňováním prvních informací.

Ze skici, která je použita v úvodu článku, jsou patrné jen mírné změny v oblasti přídě. Nová je například maska chladiče s výraznějším chromovým rámečkem. K ní přibyly ful-LED světlomety, u nichž se dá očekávat, že budou dostupné už od základní výbavy. Kodiaq má také nový přední nárazník s většími nasávacími otvory. Jak bývá u kreseb zvykem, auto se představuje na abnormálně velkých kolech. Na Kodiaqu by se mohly objevit až 21“ disky, se kterými jezdí například elektrické SUV Škoda Enyaq.

Automobilka přiložila k prvnímu obrázku vozu také ještě dva stylizované snímky detailů předních světlometů a zadních brzdových světel. Ty ukazují nový design, kdy vpředu skleněná plocha jemněji navazuje na masku chladiče a vzadu je naopak tvar „brzdovek“ ostřeji řezaný.

Škoda zatím neukázala kabinu Kodiaqu, ale lze předpokládat, že se SUV dočká řady nových prvků, které se mezitím objevily například na palubě loni na trh uvedené Škody Octavia. Jde například o typický volant, větší displej zábavního systému s novou grafikou nebo obrazovku nahrazující klasické ručičkové ukazatele.

Škoda Kodiaq byla loni v Česku třetím nejprodávanějším SUV na trhu s 6 508 kusy. Předběhly ji menší modely automobilky, tedy Škoda Kamiq se 7 438 kusy a Škoda Karoq s 8043 registracemi.

Tagy: