Tvrdík: Předložili jsme důkazy, které z našeho pohledu Kúdelu očišťují z nedůvodného nařčení z rasismu

Tvrdík: Předložili jsme důkazy, které z našeho pohledu Kúdelu očišťují z nedůvodného nařčení z rasismu

Slávistický tábor, jenž půjde opět do akce čtvrtý dubnový den v Brně, žádá zastavení stupňujícího se předpojatého tlaku na UEFA a policii. Důvodem je samo sebou momentálně vyšetřovaný incident během osmifinálového klání Evropské ligy na Ibrox Stadium.

Za úřadujícího českého šampiona z Edenu se vyjádřil předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, jenž se obrátil na skotského mistra poté, co jeho šéf Stewart Robertson učinil poslední březnové úterý další mediální výstup...

"Probíhající vyšetřování vedená ze strany UEFA i místní policie dosud nepřinesla žádná zjištění. Náš hráč Ondra Kúdela je však již nyní veřejně odsuzován bez jakéhokoliv důkazu; je obětí předsudků a presumpce viny. Inspektor UEFA dotyčné incidenty stále prošetřuje a do 5. dubna 2021 mu byla prodloužena lhůta k vypracování zprávy. Věříme v proces založený na důkazech a právu, přičemž Ondra i náš klub poskytují veškerou potřebnou součinnost příslušným orgánům. Předložili jsme důkazy, které z našeho pohledu Ondru očišťují z nedůvodného nařčení z rasismu," citoval web slavia.cz slova funkcionáře ze Sinobo Stadium.

Kouč Dynama Horejš: Provoda by chtěl mít v mužstvu každý trenér. Přál bych mu anglickou či německou ligu

Někdejší ministr obrany poukázal narůstající xenofobní předsudky vůči klubům, hráčům i lidem ze střední a východní Evropy. "Smutnou stránkou celé záležitosti je, že Rangers se snaží zakrýt brutální hru svého týmu. Během samotného zápasu byl náš brankář Ondra Kolář vážně zraněn a utrpěl zlomeninu v oblasti čelní dutiny, přičemž náš lékař ho na místě nesměl vyšetřit ani desítky minut po závěrečném hvizdu. Nemluvě o mnoha dalších závažných faulech proti našim hráčům, z nichž řada zůstala nepotrestána. V prestižní Evropské lize UEFA by se takové zákroky vůbec neměly dít," přidal oficiálních stránkách vršovického "S" Tvrdík.

Ten potvrdil, že předmětem vyšetřování je i pozápasový útok Glena Kamary na Ondřeje Kúdelu, o čemž slavní Jezdci mlčí. "Pokud si někdo klade otázku, co se tehdy stalo, delegace Rangers si přála promluvit s Ondrou, aby objasnila údajnou rasovou urážku. Rozhovor měl proběhnout v tunelu pod patronátem a za přítomnosti delegace UEFA i trenérů obou týmů. Kamery pokrývající místo setkání ale byly úmyslně zahaleny a pan Kamara poté, bez varování a zjevně bez úmyslu cokoliv si vyříkat, surově napadnul Ondru tak, že ho udeřil do obličeje. Ještě zkoušel pokračovat v boji a pak prchnul do šatny společně s panem Gerrardem bez jediného slova omluvy. Je to ostudný incident," ozřejmil nadřízený Jindřicha Trpišovského, pro nějž je boj proti rasismu, xenofobii a všem dalším formám nesnášenlivosti prioritou také. "Jakákoliv rasová diskriminace je v rozporu s našimi hodnotami a zásadami a nikdy ji nebudeme tolerovat. Naším přesvědčením je, že všichni lidé musí být svobodní a sobě rovní co do důstojnosti a práv. Slavia se důsledně řídí programem boje proti projevům rasismu sestaveným organizací Football Against Racism in Europe," zakončil na slavia.cz dvaapadesátiletý expolitik, který byl v minulosti i ředitelem Českých aerolinií.

Národní týmy v kvalifikaci MS 2022 protestují proti katarskému pořadateli, Češi si řeší vlastní problémy

Zdroj: slavia.cz