West Ham zvládl přestřelku s Leicesterem, Souček i Coufal nahráli na gól. Vydrova trefa Burnley nespasila

Fotbalisté West Hamu zdolali v anglické lize Leicester 3:2 a po 31. kole jim patří nadále čtvrté místo v tabulce, které jako poslední zajišťuje účast v Lize mistrů. Čeští reprezentanti Vladimír Coufal a Tomáš Souček přispěli k výhře Kladivářů každý gólovou asistencí. Útočník Matěj Vydra skóroval v Premier League ve druhém utkání za sebou, Burnley ale stejně jako před týdnem prohrálo. Tentokrát na svém stadionu podlehlo Newcastlu 1:2.

Londýn (Aktualizováno: 22:14 11. 4. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté West Hamu slaví gól do sítě Leicesteru

Fotbalisté West Hamu slaví gól do sítě Leicesteru | Foto: JOHN WALTON | Zdroj: Reuters

Arsenal se na čtvrteční čtvrtfinálovou odvetu Evropské ligy se Slavií naladil výhrou 3:0 na hřišti posledního Sheffieldu United. Dva góly dal Lacazette, další branku přidal Martinelli. Kanonýři se posunuli na devátou příčku, naopak Sheffield je po čtvrté prohře za sebou velmi blízko sestupu.

Leeds v anglické lize překvapil Manchester City, lídra soutěže porazil i přes hru v deseti

Číst článek

West Ham vstřelil první gól v 29. minutě. Coufal nacentroval na hranici vápna a Lingard střelou z první k tyči překonal gólmana Schmeichela. Anglický reprezentant, který v londýnském celku hostuje z Manchesteru United, se před koncem úvodního dějství prosadil podruhé. Po změně stran se po Součkově přihrávce trefil Bowen.

Zápas dvěma góly zdramatizoval Iheanacho, West Ham ale nakonec Lišky i podruhé v ligové sezoně porazil. Také v minulém kole zdolali Kladiváři Wolverhampton 3:2, poté co si vypracovali tříbrankový náskok.

Vydra se mezi střelce zapsal v 18. minutě, kdy si před branku naběhl na Woodovu přihrávku a z hranice malého vápna překonal slovenského brankáře Dúbravku.

Straky ale po změně stran brankami v 59. a 64. minutě otočily skóre. Nejprve se prosadil Murphy a po něm Saint-Maximin. Poté mohl vyrovnat Vydra, jenže zblízka minul.

Hosté vyhráli po sedmi kolech a vzdálili se na šest bodů první sestupové příčce. Burnley má jen o bod víc.

Manchester United vyhrál po obratu na hřišti Tottenhamu 3:1 a náskok vedoucího městského rivala City snížil na 11 bodů. Rudí ďáblové navíc mají zápas k dobru.

Domácí poslal ve 40. minutě do vedení Son Hung-min, ale hosté ve druhé půli díky Fredovi, Cavanimu a Greenwoodovi výsledek otočili. United neprohráli v lize třiadvacátý venkovní zápas po sobě, Kohouti zůstali sedmí.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:

Burnley - Newcastle 1:2 (18. Vydra - 59. Murphy, 64. Saint-Maximin), West Ham United - Leicester 3:2 (29. a 44. Lingard, 48. Bowen - 70. a 90.+1 Iheanacho), Tottenham - Manchester United 1:3 (40. Son Hung-min - 57. Fred, 79. Cavani, 90.+6 Greenwood), Sheffield United - Arsenal 0:3 (33. a 85. Lacazette, 72. Martinelli).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme