Liberec zdramatizoval extraligové finále, o výhře v úvodním domácím duelu rozhodl už v první třetině

Hokejisté Liberce porazili ve třetím finálovém utkání play-off extraligy Třinec 3:0 a v sérii na čtyři výhry snížili na 1:2. Severočeši rozhodli zápas v první třetině, kterou vyhráli 2:0. Góly Bílých Tygrů dali obránce Petr Kolmann, který vstřelil svou první branku v extraligovém play-off, a útočníci Radan Lenc s Michalem Bulířem. Třetí čisté konto v aktuálních vyřazovacích bojích uhájil brankář Petr Kváča.

Liberec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Michael Špaček z Třince a brankář Liberce Petr Kváča

Zleva Michael Špaček z Třince a brankář Liberce Petr Kváča | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Při absenci potrestaného kapitána Jelínka doplnil útočné řady domácích sedmatřicetiletý Lukáš Pabiška, který odehrál celou sezonu v prvoligových Benátkách nad Jizerou a liberecký dres na sebe navlékl po dlouhých 12 letech.

Čeští hokejisté potvrdili na úvod přípravy roli favorita. Rakousku nasázeli pět gólů, Will udržel čisté konto

Číst článek

Zpočátku byli sice o něco aktivnější Oceláři, ale jejich rozlet přibrzdil ve čtvrté minutě Kolmann, když otevřel skóre povedenou ranou od modré čáry. Domácím vedení očividně pomohlo a dostali se i do dalších šancí. Rychlovského a krátce poté i Grígera však vychytal brankář Kacetl.

V 17. minutě už se Bílí Tygři dočkali, když dokázali vybojovat puk v útočném pásmu, Birner nabil Lencovi a ten zpoza kruhu pro vhazování zvýšil na 2:0. Reprezentační útočník ukončil 12 zápasů trvající gólový půst – naposledy skóroval hned v úvodu play-off v polovině března. Od té doby si připsal 11 asistencí.

Třinečtí měli nakonec štěstí, že do kabin odcházeli pouze s dvoubrankovým mankem. Vzápětí čelili přesilovce domácích, v níž nevyužil další šanci Lenc a Vlachovo zakončení skončilo na brankové konstrukci.

První početní výhodu hostů v utkání rozpůlila přestávka. Při té druhé, kdy musel ve 27. minutě na trestnou lavici Musil, byli už mnohem nebezpečnější a Kváča měl napilno. V největší šanci na něho nenašel recept ani kanonýr Stránský.

Jinak se ale hrálo v režii libereckých hokejistů. Ve 32. minutě zakončoval Musil z dobré pozice nad. O chvíli později pálil z ideální pozice Rosandič, jenže Kacetl vytěsnil puk se štěstím okrajem lapačky.

Třinečtí ve třetím dějství bojovali o zdramatizování koncovky, ale gól naděje nepřišel. I kvůli skvěle chytajícímu Kváčovi. Ten si poradil s dorážkou Michala Kovařčíka, obrovskou šancí Hrni i slibným pokusem Vrány. Závěr zkomplikoval hostům faul Gernáta v 57. minutě. Když to pak zkusili bez gólmana, využil toho Bulíř.

Finále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Kolmann (Rosandič, Birner), 17. Lenc (Birner), 60. Bulíř. Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 300 (omezený počet). Stav série: 1:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme