Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Třinec vyhlíží titulový scénář z roku 2019. Liberec řeší kádr, ale vrací se mu kapitán

Výhra v prodloužení pod Ještědem a následné ukončení série doma. Tak hokejisté Třince došli před dvěma lety k zisku Masarykova poháru v souboji s Libercem. V pondělí mají první šanci zajistit si podobným způsobem obhajobu titulu a potřetí v klubové historii se stát extraligovými šampiony. Oceláři vedou ve finálové sérii play-off nad Libercem 3:1 na zápasy a drží v rukách všechny trumfy. Přímý přenos 5. finále vysílá od 16:40 ČT sport a web ctsport.cz.

Třinecký bek Martin Gernát v souboji s Petrem Jelínkem z Liberce
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Slezané si vypracovali mečbol v pátek, kdy vyhráli 1:0 v prodloužení na ledě Liberce. Trenér Václav Varaďa si ale dobře uvědomuje, že rozhodnuto ještě není. I když jeho svěřenci ve finále Severočechy doma dvakrát porazili a v play-off ve Werk areně vyhráli sedm z osmi zápasů.

"Cestovat k nám za stavu 2:2 nebo 3:1 je velký rozdíl. Liberec se nás teď musí snažit třikrát za sebou porazit a já věřím, že naši hráči jsou na další zápas připraveni a půjdou s maximálním úsilím za tím, aby finále překlopili na naši stranu," řekl Varaďa.

Oceláři věří, že se bude opakovat situace z finále v roce 2019, kdy vyhráli v prodloužení pátý zápas na ledě Liberce a následně doma slavili titul. Před dvěma lety duel rozhodl Ondřej Kovařčík v 87. minutě, v pátek Matěj Stránský v 70. minutě.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 3. finále Liberec - Třinec

"Hned jsem si na to vzpomněl. Viděli jsme tam poskakovat a radovat se hráče a teď už před sebou vidí následující nejdůležitější zápas. Věřím, že tam nechají vše a vyjde to. Třeba ne, ale určitě ze sebe vydají vše, a to od nich chci," podotkl třinecký kouč.

Hokejisté Liberce nejsou v ideální situaci, ale nevzdávají se. Po disciplinárním trestu se vrátí do sestavy kapitán Petr Jelínek, nejistý je ale start Michala Birnera. Nejproduktivnější hráč play-off nezasáhl do pátečního prodloužení, od třetí třetiny nehrál ani obránce Tomáš Hanousek.

Vlach dostal pokutu za filmování

Liberecký útočník Jaroslav Vlach dostal od disciplinární komise hokejové extraligy pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád ve čtvrtečním třetím zápase finále. Vlach upadl po souboji s Tomášem Marcinkem a podle předsedy komise Viktora Ujčíka chtěl "cíleným a teatrálním pádem na ledovou plochu" získat pro Liberec přesilovou hru. 

"Když vypadne nějaký hráč, tak je to vždy komplikace, a když vám chybí útočník typu Michala Birnera, tak je to obrovská komplikace. Kádr nemáme tak široký a jakýkoliv hráč, který vypadne, chybí. Klobouk dolů před ostatními, jsou to bojovníci," řekl trenér Patrik Augusta.

Liberec dokázal v lednu ve 34. kole extraligy v Třinci vyhrát, i proto věří, že se mu to podaří i v pondělí. "Za poslední zápas nemám hráčům, co vytknout. Bojovali o každý metr ledu jako Tygři, hráli jsme až do konce a přestože to pro nás mělo smutný konec, ještě není konec. Dokud někdo nevyhraje čtyři zápasy, není konec. My se na další připravíme," podotkl Augusta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články