Muchová získala skalp světové dvojky Ósakaové a je v osmifinále. Plíšková v Madridu končí

Karolína Muchová vyřadila na antukovém turnaji v Madridu světovou dvojku Naomi Ósakaovou. Semifinalistka Australian Open Japonku porazila 6:4, 3:6, 6:1 a postoupila do osmifinále. Její další soupeřkou bude Maria Sakkariová z Řecka. Karolína Plíšková naopak boj o postup do 3. kola, v němž je od soboty už i Petra Kvitová, nezvládla. Šestá nasazená Češka prohrála s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou 0:6, 5:7.

Madrid (Aktualizováno: 17:05 2. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Muchová (na snímku) vyřadila na antukovém turnaji v Madridu světovou dvojku Naomi Ósakaovou

Karolína Muchová (na snímku) vyřadila na antukovém turnaji v Madridu světovou dvojku Naomi Ósakaovou | Foto: Paul White | Zdroj: ČTK / AP

Čtyřiadvacetiletá Muchová, jež se teprve před týdnem vrátila do hry po dvouměsíční léčbě břišního svalu z Melbourne, Ósakaovou od začátku přehrávala a v sebevědomém výkonu pokračovala do poloviny druhé sady.

„Myslím, že jsem dobře servírovala. Jednou jsem ji brejkla a potom jsem si celý první set udržela svůj servis, kde jsem si hodně pomáhala přímými body. Snažila jsem se hodně Naomi rozběhat,“ řekla po zápase Radiožurnálu.

Stejně jako v prvním setu i ve druhém soupeřce prolomila ve třetím gamu podání, pak ale vypadla ze hry. „V druhém setu začala hrát o dost agresivněji, když byla break nahoře a trochu jsem zpomalila. Ona mě potom úplně ubila v koncovce druhého setu,“ hodnotila Muchová.

Zatímco Japonka zlepšila své podání a méně chybovala, Muchová dvakrát přišla o servis a musela zabojovat ve třetím setu.

I v něm šla ale hned v úvodu díky třetímu využitému brejkbolu do vedení a soupeřku už zpět nepustila. Při svém podání ztratila jen dva fiftýny, úřadující šampionce Australian Open naopak sebrala podání ještě jednou a po necelých dvou hodinách získala potřetí v této sezoně skalp hráčky z elitní pětky světového žebříčku.

„Ve třetím jsem se trochu vrátila k tomu, co jsem dělala v tom prvním setu. Chtěla jsem víc hrát úhly, víc jí rozběhat, trochu variovat svůj servis a fungovalo to až do konce zápasu,“ doplnila.

Pavljučenkovová vstoupila do zápasu razantně, téměř nekazila a Plíškovou, která se nemohla opřít o svou největší zbraň podání, tlačila. Česká tenistka získala při svém servisu pouze tři fiftýny a podruhé v sezoně ztratila set s kanárem.

Ruska uhrála i sedmý game v řadě a začala brejkem druhý set, pak se teprve Plíšková probrala. Pavljučenkovové sebrala podání a vyrovnanou hru udržela až do závěru sady. Za stavu 5:5 ale opět přišla o podání a soupeřka nabídnutou šanci využila.

Tenisový turnaj žen v Madridu
Dvouhra - 2. kolo:
Muchová (ČR) - Ósakaová (2-Jap.) 6:4, 3:6, 6:1, Pavljučenkovová (Rus.) - Karolína Plíšková (6-ČR) 6:0, 7:5.

Jaroslav Plašil, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme