Tenistka Kvitová je v Madridu ve čtvrtfinále, Rusku Kuděrmětovovou udolala ve třech setech

Česká tenistka Petra Kvitová se stala první čtvrtfinalistkou antukového turnaje v Madridu. Trojnásobná šampionka v osmifinále porazila Rusku Veroniku Kuděrmětovovou po setech 6:3, 4:6 a 6:4. O postup do semifinále se utká s první hráčkou světa Ashleigh Bartyovou z Austrálie, která v duelu posledních dvou vítězek Roland Garros zdolala loňskou šampionku Polku Igu Šwiatekovou 7:5, 6:4.

Madrid (Aktualizováno: 21:03 3. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: SERGIO PEREZ | Zdroj: Reuters

„Dnešní zápas byl mentálně hrozně náročný, na servisu i na returnu. Jsem ráda, že jsem zůstala v klidu a počkala si na svůj moment,“ řekla Kvitová Radiožurnálu k utkání, ve kterém v každém setu rozhodl jediný brejk.

‚Proti top hráčkám rozhodují maličkosti.‘ Muchovou těšilo, jak zvládla s Ósakaovou klíčové momenty

Číst článek

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu měla proti Rusce výborný nástup. Vedla 3:0 a při svém servisu byla jistá.

Ve druhém setu nevyužila tři brejkboly, dva za stavu 4:4. Vzápětí poprvé v utkání přišla o servis a tím i o set. Třetí sadu rozhodla brejkem ve třetí hře díky returnům - jeden trefila na lajnu a připravila si brejkbol, po dalším donutila Kuděrmětovovou chybovat.

Za stavu 5:4 podávala Kvitová na výhru v utkání, ale prohrávala 0:30. Z nesnází se dostala servisem a sedmým esem duel po dvou hodinách a minutě ukončila.

„Děkuji za podporu z hlediště. Jsem ve čtvrtfinále a jsem ráda, že už jsem tady vyhrála tři zápasy. Atmosféra je tu skvělá, během zápasu jsem měla při mečbolech během vytleskávání fanoušků zase husí kůži,“ řekla vítězka turnaje z let 2011, 2015 a 2018.

S Bartyovou má Kvitová bilanci 5:4, na antuce se střetly jednou a Kvitová v roce 2012 na Roland Garros jasně vyhrála. „Má na antuku dobrou hru, umí se klouzat a hraje hodně čopy. Má antuku asi ráda o něco víc než já, ale na zápas se těším. S Ash je to vždy velký boj, což mě baví,“ uvedla Kvitová.

Tenisový turnaj mužů a žen v Madridu (antuka):

Dvouhra - 3. kolo:
Kvitová (9-ČR) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:3, 4:6, 6:4.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme