Real, Barcelona a Juventus si stěžují na tlak od UEFA, superligových plánů se nechtějí vzdát

Zástupci Realu Madrid, Barcelony a Juventusu odsoudili jako nepřijatelný tlak, který na ně UEFA vyvíjí kvůli jejich neochotě vzdát se myšlenky na vznik nezávislé superligy. UEFA v pátek oznámila, že trojici rebelujících klubů čeká disciplinární řízení a následovat budou tresty. Klubům hrozí i vyloučení z Ligy mistrů.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florentino Peréz

Předseda Realu Madrid Florentino Pérez. | Zdroj: Reuters

Dalších devět týmů z původní dvanáctky z Anglie, Itálie a Španělska, které projekt po vlně kritiky zavrhly, doplatí na ohlášení vstupu do konkurenčního projektu finanční ztrátou.

UEFA jim o pět procent zkrátí příjmy z příští sezony, navíc se budou muset složit na 15 milionů eur (385 milionů korun), které vedení evropského fotbalu použije na rozvoj hry mládeže a amatérů.

„Zakládající kluby trpěly a i nadále trpí kvůli nepřijatelnému tlaku třetí strany, výhrůžkám a útokům, aby se vzdaly projektu,“ uvedli představitelé Realu, Barcelony a Juventusu ve společném prohlášení. Plánů na vznik superligy se nehodlají vzdát a zdůrazňují, že vždy jednali jen v nejlepším zájmu fotbalu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme