Kubalík přispěl přihrávkou k výhře Chicaga nad Dallasem. Za poražené si připsal asistenci Faksa

Hokejový útočník Dominik Kubalík pomohl jednou přihrávkou k výhře Chicaga 4:2 nad Dallasem. Za poražené si připsal asistenci Radek Faksa, který v předchozích osmi zápasech nebodoval. Ve zbývajícím duelu nedělního programu NHL porazilo Calgary na svém ledě jednoznačně Ottawu 6:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Kubalík

Dominik Kubalík | Zdroj: Profimedia

Chicago položilo základ úspěchu v úvodní třetině, kterou vyhrálo 3:1. Při druhém gólu poslal Kubalík do úniku Brandona Hagela, který vrátil týmu vedení. Další branka padla na začátku třetí třetiny, v níž Mark Pysyk dorazil Faksovu střelu a snížil.

Poslední slovo měl Alex DeBrincat, jenž v 57. minutě vstřelil svůj druhý gól v utkání. Hlavním hrdinou byl vyhlášen gólman Kevin Lankinen, který kryl 37 z 39 střel Dallasu.

Calgary vedlo už v polovině zápasu 4:0 a hlavními strůjci výhry byli Johnny Gaudreau s Matthewem Tkachukem, kteří shodně vstřelili gól a na další dva přihráli.

Flames si výhrou udrželi teoretickou naději na postup do play-off, musí ale zvítězit ve všech čtyřech zápasech základní části a zároveň potřebují, aby Montreal nebodoval v dvojutkání s Edmontonem.

NHL

Chicago - Dallas 4:2 (3:1, 0:0, 1:1)
Branky: 19. a 57. DeBrincat, 7. Entwistle, 11. Hagel (Kubalík) - 10. Gurjanov, 43. Pysyk (Faksa). Střely na branku: 25:39. Diváci: 3820 (omezený počet). Hvězdy zápasu: 1. Lankinen, 2. DeBrincat, 3. Entwistle (všichni Chicago).

Calgary - Ottawa 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Branky: 11. J. Gaudreau, 21. Backlund, 25. M. Tkachuk, 31. Michael Stone, 47. Dube, 54. Giordano - 32. Norris. Střely na branku: 36:20. Bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau, 2. M. Tkachuk, 3. Giordano (všichni Calgary).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme