Varovný systém funguje

Votice – Varovný systém se ve Voticích sotva stačil namontovat a ihned zažil ostrý test.
 

 
 
Nový varovný systém pro Votice zažil ostrý start. Déletrvající deště způsobily zvýšení hladiny vodních toků, zejména potoka Mastník v Bučovicích. „Ještě ve čtvrtek 13. května byl Mastník v Bučovicích cca na 50centrimetrech, dnes v pátek překročil potok již I. stupeň povodňové aktivity, na což byli automaticky všichni členové krizového štábu informováni formou SMS v brzkých ranních hodinách“ sděluje první dojmy z funkčnosti varovného systému místostarostka města Bc. Jaroslava Pokorná.
1
















99

















„Ihned byla aktivována povodňová komise jak města Votice tak ORP Votice a vyhlášena bdělost. O nastalé situaci byli informováni i starostové obcí ORP Votice.“ Informuje o dalším vývoji starosta města Jiří Slavík.  Starosta města se v dopoledních hodinách vydal s referentkou vodoprávního úřadu Ing. Anetou Brabencovou na místní šetření do Bučovic k potoku a rybníku Mastník a do Otradovic na potok Chotýšanka. „Koryto Mastníku bylo cca v 10 hodin již zcela zaplněné, varovný systém nás správně informoval o překročení I. stupně povodňové aktivity, což dokazovaly i údaje na vodočetné lati v Bučovicích“ pokračuje starosta města.
7















63
















Všichni Votičáci mohou sledovat online údaje o stavu hladiny Mastníku, Konopišťského potoka a Chotýšanky na webu města, kde jsou i údaje z nainstalovaných srážkoměrů, jsem velice ráda, že se prakticky ihned po nainstalování tohoto systému ukazuje jeho smysluplnost a funkčnost.“ Dodává k varovnému systému místostarostka města Pokorná, která taktéž v dopoledních hodinách zkontrolovala technický stav vodoteče na Konopišťském potoce, kde dochází při měření prozatím k občasným výkyvům. Ty jsou dány pravděpodobně vysokou trávou v okolí vodoteče, která bude při první příležitosti odborně odstraněna. Na tyto informace se dostanete po kliknutí na následující odkaz: http://bit.ly/Statistika-srazek-Votice

9

















„Dopoledne došlo k přetečení potoka v Srbicích, kde se místní občané ihned chopili aktivity a přivolaní hasiči z Votic i Benešova již neměli na místě tolik práce. Aktuálně dochází v Srbicích k napytlování dalších nových pytlů s pískem, aby je bylo možné v případě potřeby obratem využít. Chtěl bych jmenovitě poděkovat za zapojení v Srbicích panu Karlu Berounskému a předsedovi osadního výboru Radku Pohanovi.“ Informuje o záležitosti ze Srbic starosta Slavík.


 
Zodpovídá: Správce Stránek
Vytvořeno / změněno: 14.5.2021 / 14.5.2021

 

Kontakt

Městský úřad Votice
Komenského náměstí 700
259 17 Votice
Tel.: 317 830 111
E-mail: podatelna@votice.cz
Úřední hodiny odborů
Pondělí 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00
Úterý 8:00 - 11:00, 12:00 - 14:00
Středa 8:00 - 11:00, 12:00 - 17:00

Podrobný kontakt

Kde nás najdete


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém