Plíšková neměla ve finále turnaje v Římě svůj den, Šwiateková ji smetla z kurtu dvakrát 6:0

Tenistka Karolína Plíšková další trofej do své sbírky nepřidala. Ve finále turnaje v Římě nestačila na rozjetou Igu Šwiatekovou z Polska, která české hráčce nedovolila takřka nic a po setech 6:0 a 6:0 s přehledem vyhrála.

Řím (Aktualizováno: 17:46 16. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plíšková nastoupila ve finále v Římě potřetí za sebou, ale na titul z roku 2019 nenavázala. Šwiateková ji od začátku jednoznačně přehrávala a devětadvacetiletá Češka v prvním setu uhrála pouhé čtyři míčky.

Ani ve druhé sadě nedokázala Plíšková najít na patnáctou hráčku světa recept a nakonec s ní za 46 minut prohrála. V zápase zaznamenala šest dvojchyb a 23 nevynucených chyb.

„Asi trochu únava, trochu nervozita, ale ta se nedrží celý zápas. Ona mi to dělala fakt těžké, že jsem se do toho nemohla dostat, servis mi nefungoval absolutně a ona nezkazila vůbec nic. Trenér i já víme, že všechno začíná u mě. Ne, že bych ji podcenila, ale nemyslela jsem si, že hraje takhle. Určitě si to zasloužila,“ zhodnotila svoji porážku Plíšková pro Radiožurnál.

Třetí titul pro mladou Polku

Šwiateková získala třetí titul v kariéře a v pondělí se v pořadí WTA posune na deváté místo - poprvé do nejlepší desítky. Plíšková, která si naposledy ve finále zahrála loni v září právě v Římě, ve třicátém finále na sedmnáctý titul nedosáhla.

Devatenáctiletá Polka si tak po získané trofeji pravděpodobně dopřeje svůj oblíbený dezert, jak informovala fanoušky na svém twitterovém účtu.

Finally I can get some tiramisu... 🇮🇹😛🍰

16:13 – 16. 05. 2021

1325 36208

Plíšková podobný debakl utrpěla podruhé v kariéře a poprvé na elitním okruhu WTA. Dvakrát 0:6 dosud prohrála pouze v roce 2009 jako sedmnáctiletá ve čtvrtfinále turnaje ITF v italské Latině s Annou Korzeniakovou z Polska.

mim, jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme