Tampa Bay a Islanders zvládli šestý zápas a v play-off postupují. Minnesota si vynutila rozhodující duel

Hokejisté Tampy Bay porazili v šestém zápase série prvního kola play-off NHL Floridu 4:0 a postoupili do čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku soutěže se po výhře 5:3 nad Pittsburghem podívají také hráči New York Islanders. Minnesota zdolala Vegas 3:0 a srovnala stav série na 3:3. Češi ve středečním programu nebodovali.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Tampy Bay rozložili své branky do všech tří třetin a zajistili si druhý postup mezi nejlepších osm týmů soutěže za sebou.

Nečas dvakrát skóroval a stal se hvězdou zápasu, Carolinu dělí jedna výhra od postupu přes Nashville

Číst článek

Hlavní podíl na výhře Lightning měl bezchybný brankář Andrej Vasilevskij, který kryl všech 29 střel Floridy a poprvé v letošním play-off vychytal čisté konto.

Skóre zápasu otevřel v sedmé minutě Patrick Maroon, který z bezprostřední blízkosti překonal brankáře Panthers Spencera Knighta. Na rozdíl dvou branek zvýšil ve druhé části Steven Stamkos a rozhodující třetí branku vstřelil pět a půl minuty před koncem základní hrací doby Brayden Point. Definitivní podobu výsledku dal trefou do prázdné branky Alexander Killorn.

Postup si zajistili také hokejisté New York Islanders, kteří zdolali vítěze základní části Východní divize Pittsburgh 4:2 na zápasy. Šestý duel rozhodli Islanders třemi góly mezi 29. a 32. minutou zápasu. Dvakrát se trefil útočník Brock Nelson.

1. kolo play-off NHL:

New York Islanders - Pittsburgh 5:3. Konečný stav série 4:2.

Tampa Bay - Florida 4:0. Konečný stav série 4:2.

Minnesota - Vegas 3:0. Stav série 3:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme