Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Los Roland Garros: Dvě česká derby, Plíšková jde proti Vekičové

Poměrně krutý k českým barvám byl los prvního kola tenisového Roland Garros, jež se rozehrává v neděli. Hned čtyři Češky ve dvouhře půjdou proti sobě. Duel Marie Bouzková – Kateřina Siniaková by mohl být dost vyrovnaný, protože v žebříčku obě hráčky dělí jen 16 míst. V dalším českém utkání má trochu vyšší karty Barbora Krejčíková, jež bude hrát proti Kristýně Plíškové. Karolína Plíšková má na programu zápas proti Chorvatce Vekičové, Petra Kvitová musí počkat, kdo si místo v jejím duelu vybojuje v kvalifikaci. Jediný mužský zástupce ve dvojhře má za soupeře Rusa Karena Chačanova.

Rafael Nadal jakožto turnajová trojka při tréninku na dvorcích Rolanda Garrose
zdroj: ČTK/AP autor: Michel Euler

Karolína Plíšková je turnajovou devítkou a ve třetím kole může narazit na krajanku a osmnáctou nasazenou Karolínu Muchovou, která soutěž zahájí s Němkou Andreou Petkovicovou. Ve čtvrtfinále může jedna z Češek teoreticky vyzvat vítězku z roku 2019 a světovou jedničku Australanku Ashleigh Bartyovou, která loňský ročník Roland Garros kvůli koronaviru vynechala.

Jedenáctá nasazená Kvitová může v případě postupu do osmifinále hrát s Američankou Serenou Williamsovou. Předloňská finalistka a letošní dvacítka Markéta Vondroušová bude hrát s Kaiou Kanepiovou z Estonska. Tereza Martincová při své premiéře v hlavní soutěži Roland Garros narazí na Srbku Ivanu Jorovičovou.

Bartyová má v 1. kole za soupeřku Američanku Bernardu Peraovou. Obhájkyně titulu Polka Iga Šwiateková vyzve Slovinku Kaju Juvanovou. První hráč světa Srb Novak Djokovič se střetne s Američanem Tennysem Sandgrenem. Obhájce titulu a třináctinásobný šampion Roland Garros Rafael Nadal z pozice třetího nasazeného vstoupí do turnaje utkáním s Australanem Alexejem Popyrinem, v semifinále může Španěl hrát s Djokovičem.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články